fbpx

Erdély 4. nap

Élménybeszámoló a negyedik napról Erdélyben

Utunk negyedik napján a megszokott reggeli után Segesvár felé vettük az irányt. A város már ősidők óta fontos szerepet tölt be Erdély területén. A XII. századtól elsősorban szászok által lakott település 1999 óta az UNESCO Világörökség része. A híres Vlad Țepeș (ismertebb nevén Dracula) is itt született, a legenda szerint egy sárgára meszelt házban. A város főterére egy nagy kapun át léptünk be, ahonnan sok kis zegzugos utca nyílt.

Innen a várfal pereméhez sétáltunk, ahonnan gyönyörű kilátás tárult a szemünk elé.

Miután kigyönyörködtük és fotózkodtuk magunkat, kénytelenek voltunk gyorsabbra venni a tempót, mivel egy kisebb zivatar utolért minket. Ezért sokak nagy örömére a főtéren beültünk egy kávézóba, ahol a kipróbáltuk az étlap összes létező sütijét (2 fajta volt).

Az eső szerencsére nem tartott sokáig vissza bennünket, utána folytattuk is a városnézést. Néhány lépcső eleinte elrémisztett bennünket, de végül sikeresen elértük a vár felső részét is. Miután keresztül-kasul minden irányból bejártuk a Segesvárt és még volt időnk a szálláson lévő vacsora előtt, úgy döntöttünk, beugrunk Székelyudvarhelyre egy fagyira. (Muszáj volt a napi adagot bepótolni.)

Fagyizás után visszatértünk a szállasunkba, ahol a szokásos meleg vacsora várt bennünket. Ezután lehetőségünk nyílt arra, hogy házigazda Misivel elmenjünk egy medvelesre. Mindenki rettentően félt a medvéktől, ám szerencsére mindhiába, mivel hosszú gyalogtúránk ellenére egy medvével sem találkoztunk. Sajnos Misi szerint említett 10%-ban voltunk, akik véletlenül pont nem kapták el a medveinváziót. Ennek ellenére, a csapat eléggé kimerült, és amikor sötétedés után visszaértünk a szállásra, a legtöbben visszatértek saját szobájukba aludni.

Benkó Eszter

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .