fbpx

Erdély 5. nap

5. nap Erdélyben

Reggelizés, kávézás után elindult a csapat a Gyilkos tó felé, gyönyörű kanyargós úton festői tájakon mentünk keresztül hol gyorsabban, hol lassabban.

Megérkeztünk a Gyilkos tóhoz, picit sétálgattunk, körbejártunk az árusokat, utána bementünk csónakázni.  Nagyon nagy élmény volt a gyönyörű táj, a tó zöldes vize, a kiálló fenyőcsonkok, törzsek.

Következő állomásunk  a Békás szoros ahol közös fotó egy szikla tetején,  képet Zolitól kérjétek el. ☺ (elég viccesre sikeredett a lejutás). 

Itt is gyönyörű táj, hatalmas méretű sziklafalak, színes zsibongó árusokkal teli piac a sziklafal oldalánál. Számomra meglepő volt hogy magyar zene szólt mindenhol. ☺ 

A szoros után ellátogattunk a csíksomlyói búcsú helyszínére ahol még a nem vallásosok is érezhették a hely különös magával ragadó hangulatát, „tisztaságát”, békéjét.  

Egy kis autós „csoportkép”  a festői tájon. ☺ ☺

A nap végén még meglátogattunk Csíkszeredán  a Makovecz Imre által tervezett Millenniumi templomot.

Nap végén kicsit fáradtan de élményekkel teli nekivágtunk a „hazaútnak” irány a szállás, ahol már vártak minket a finom vacsorával és persze kifogyhatatlan pálinka mennyiséggel. ☺ ☺

Fazekas László és Schneider Barbi

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .