fbpx

BMW 220 d coupé (2022, Blanka)

A BMW 2 Coupé már a megjelenése óta nagy kedvencem. A megszokott, sportos BMW vonalak mellett, véleményem szerint az új stílusú fényszórók egy igazán friss, fiatalos megjelenést adnak neki, egyből megakadnak rajta a tekintetek. Nem mennék el a mellett sem, hogy ez a modell nem kapott óriás veséket, az utóbbi időben megjelent 3-as és 4-es modellekkel szemben; úgy gondolom ennek sok, a klasszikus formanyelvet kedvelő örül, hozzám hasonlóan.

Első pillantásra a kaszni nagynak tűnik, viszont mikor elhelyezkedünk a vezetőülésben, az autó körbeölel minket, ez a tulajdonsága talán a legkedvelhetőbb. A vezető mélyen ül, így szinte egynek érezzük magunkat az úttal. A futómű kellemesen sportosra van hangolva, ugyanakkor jól veszi a magyar utak egyenetlenségeit.  Igazán jó vele városban közlekedni, de számomra az autópályán mutatta meg igazán, milyen lendületesen lehet vele közlekedni. Az autó belülről sem hazudtolja meg magát, a felületek igazán minőségiek, ahogy ezt megszokhattuk a bajor márkától. Tetszettek az ajtó kárpiton megjelenő trapéz alakú formák, melyek engem a más új modellek szintén trapéz mintázatú veséire emlékeztettek. A letisztult vonalak és a kifinomult, ugyanakkor belül is sportos megjelenést kölcsönző anyaghasználat, is elnyerte a tetszésem, a finom M-es elemek, mint az ajtón megjelenő háttérvilágítás igazán extravagánssá teszi. A kényelmet a sportülések biztosítják. A hátsó üléssorban két utas tud velünk utazni, viszont magas embereknek nem ajánlanám, hogy itt foglaljanak helyet, mivel a coupé forma csapott háta okán nem lenne túl kényelmes számukra az utazás.

Összességében egy nagyon kellemes kompakt autó, ami fiatalos, sportos vezetési élményt kölcsönöz. Az én feléje támasztott elvárásaimat, nem hazudtolta meg, sőt talán még felül is múlta!

Bosánszky Blanka

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .