2019. 06. 22-23 I. Felfedező Rally

Az I. Felfedező Rally (https://www.facebook.com/events/1493528664117992/), amely a 2019. évi Tündér Családi Rally bajnokság első futama, egy közúti tájékozódási rali, amin bárki részt vehet! A nevezés tárgyi feltételei mindössze egy érvényes forgalmi engedéllyel rendelkező személygépjármű, a pilóta részére érvényes jogosítvány az adott járműkategóriára, valamint egy GPS navigálásra alkalmas készülék (gps, mobiltelefon, tablet), amely képes kezelni a fok, decimális perc formátumot. (pl. : N 47° 33.237 E 18° 53.443, akár google maps)

Fontos kiemelnem, hogy a versenysorozat mindamellett, hogy a résztvevők számára szeretne felejthetetlen élményeket nyújtani, jótékony céllal kerül megrendezésre, ugyanis mind a nevezési díjjal, mind a versenyek helyszínén kihelyezett adománygyűjtési ponttal segítjük a Tündérkör Alapítvány munkáját, akik halmozottan hátrányos helyzetű családok megsegítéséért fáradoznak.


Az Alapítvány tartósélelmiszert gyűjt, illetve a kapott adományokból is tartósélelmiszert vásárol a rászoruló családoknak, melynek átadását a verseny után dokumentálják, ezáltal megmutatva a résztvevőknek, mekkora segítséget nyújthatnak, miközben a verseny élményével gazdagodnak.

A verseny nevezési díja 10.000 Ft / csapat, melyből autoklubok tagjai számára 2.000 Ft engedményt adunk, amennyiben az adott klubból legalább 2 autóval neveznek. A nevezési díj közvetlenül a Tündérkör Alapítvány számlájára fizetendő, kedvezményes nevezés esetén a kedvezmény mértékével megegyező adományt (2.000 Ft) a szervezők állják.

A nevezés bővebb részleteiről a felfedezorally.hu oldalon kaphatnak tájékoztatást.

Minden induló csapat kap egy kérdésekből, feladatokból álló itinert, amire egyenként különböző helyeken lehet megtalálni a helyes választ. Mindezen pontok hazánk – sokak számára akár teljesen ismeretlen – nevezetességeinél kerülnek elhelyezésre, rendezvényünk ugyanis a verseny élménye mellett az adott tájegység látnivalói, szép tájai megismertetését tűzte ki célul.

Ahhoz, hogy az adott kérdésekre való választ megtalálhassák az indulók, el kell látogatniuk az adott pontokra, az esetleges összejátszásokat kikerülendő pedig fényképpel igazolni az adott pontok felkeresését. Mivel a teljes útvonalat képtelenség bejárni, mindenki önmagának állítja össze a saját útitervét, a verseny végén pedig a legtöbb pontot gyűjtő csapat nyer!

Bár a verseny közúton zajlik, és semmilyen külön felkészítést nem igényel sem a gépjárművek, sem a versenyzők részéről, azokra is gondolunk, akik még így – a KRESZ kötelező betartásával – sem kívánnak versenyezni. Számukra egy rövidebb, túra útvonallal készülünk, amely a legfőbb nevezetességeket szintén felkeresi.

Az elmúlt 8 évben már 9 hasonló versenyt rendeztünk, melyekről az alábbi sajtóközleményekben, youtube videókban is találhatnak hasznos információkat:

https://boon.hu/boon-sportoldal/latvanyrally-a-zemplen-hegysegben-2921125https://szon.hu/nyiregyhaza-hirei/latvanyrally-jotekony-cellal-3043390/http://www.rotary-nyiregyhaza.hu/angol/i-rotary-autos-koezuti-gps-pontkereso-verseny-2013https://www.youtube.com/watch?v=53qE6vyktU4https://www.youtube.com/watch?v=TIbRPzmjRk4

Amennyiben rendezvényünkkel kapcsolatban bármilyen kérdésük merülne fel, kérem szíveskedjenek az alábbi elérhetőségeim valamelyikén felvenni velem a kapcsolatot.

Tisztelettel,

Ignácz Tibor
főszervező
I. Felfedező Rally

https://felfedezorally.hu
info@felfedezorally.hu
https://www.facebook.com/felfedezorally
+36 30 546 5425

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..