6b, Utolsó nap

Utolsó nap:

Positano! Positanoooó! Jártál már ott kedves Olvasó?

Nekem a bakancslistámon szereplő város. Végre eljutottam ide, erre a gyönyörű szép helyre, az Amalfi partszakasz egyik ékkövébe.

Csodás napsütéses idővel búcsúztatta kis csapatunkat Italia. Mivel csak délután indult vissza a repülőnk Budapestre így még maradt elég időnk egy kis sétára Positánoban. Megnéztük a meredek partra épült városka színes házait, szűk utcácskáit, a fekete homokos tengerpartját. November eleje már a zsúfolt turistaszezon végét jelenti. Bár sorra zárnak be a szállodák és éttermek és felkészülnek a téli pihenésre, hogy aztán márciusban újult erővel fogadhassák a turistákat, mégis remek időpont ennek a környéknek a nyugodt, zsúfoltság mentes felfedezésére. Arrivederci Positano!

Nápoly felé haladtunk és megláttuk ismét a Vezúvot, visszavonhatatlan vágyat éreztünk arra, hogy a hazautazás előtt még ezt is meg nézzük, mert a második napon tett vulkán mászási kísérletünk kudarcba fulladt az ömlő eső miatt. Gyors szavazás a kocsiban és már robogtunk is a vulkán felé. Szerencsénkre minden flottul összejött. A minibus felvitt bennünket egészen a bejáratig, aztán erőltetett menetben felgyalogoltunk a kürt széléig. Lenéztünk a mélybe. Hihetetlen, hogy ebből a “gödörből” annyi hamu és lapilli repült a levegőbe, hogy 5m magasan beterítette pl: Pompeii-t. Most is füstöt ereget magából ez a hatalmas óriás, jelezvén,  hogy pusztító erejével bármikor lecsaphat ismét, ha neki úgy tetszik.

Remélem szunnyad még egy kicsit, mert szeretnék még ide visszajönni és újra élvezni e vidék szépségeit.

Arrivederci Nápoly, Positano, Amalfi, Sorrento, Capri.

Leave A Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..