fbpx

2010. 09. 17. Fertőd

Szeptember 17-19-ig immáron második alkalommal került megrendezésre a „Fertődi BMW Party”.
A győri szervezet rendezésében létrejött találkozón az ilyenkor szokásos menetrend szerint zajlott a program. Aki tehette már pénteken megérkezett Fertődre, a kötetlen beszélgetés és a vacsora mellett a korábbi találkozók videóit nézhettük. Szállásadónk Patonai Tamás egy rendkívül érdekes és színes előadást tartott a helyi történelemből, ami a többieket elnézve mindenkinél osztatlan sikert aratott. Miután a szervezők elárulták a másnap reggeli kezdés időpontját mindenkinek a saját belátásra bízták a lefekvés idejét. Természetesen jócskán maradtunk még beszélgetni, ismerkedni.
Szombat reggel csatlakoztak hozzánk azok is, akik péntek estére nem tudtak még ott lenni. A rövid hivatalos megnyitó után minden csapat megkapta az itinerét, ami alapján különböző helyeket kellett megkeresni Fertőd és Sopron között. Ezzel lehetőségünk nyílt kicsit körülnézni a környéken és mivel a szervezők elég időt hagytak mindenre, egy kellemes autózásban lehetett része mindenkinek az időközben kisütött nap pedig csak még kellemesebbé tette mindezt. Az utolsó pont egy parkolóban hozta össze ismét a csapatot, ahonnan a nemsokára megérkező rendőrök és polgárőrök kíséretével megkezdődött a felvonulás Sopronban. Sajnos a felvezetés nem sikerült a legjobban, sokszor be tudtak jönni közénk, de nem hagytuk, hogy ez elvegye a kedvünket. A felvonulás Fertőrákosban ért véget az ebéd helyszínéül szolgáló étteremnél. Itt a parkolóban várt még ránk egy ügyességi feladat, egy távirányítású X5-össel kellett végigmenni a rögtönzött akadálypályán. Ez nem sikerült mindannyiunknak tökéletesen, de jól éreztük magunkat. Az ebéd elfogyasztása után kisvasútra ültünk és azzal mentünk a kikötőig. Tangóharmonikával kísért Fertő tavi sétahajókázásunk során az ausztriai Mörbischben álltunk meg egy rövid pihenőre, majd az egyre borongósabb és szelesebb időben indultunk vissza Fertőrákosra. Miután mindenki visszaült a saját autójába a páneurópai piknik emlékére létrehozott parkba mentünk. Itt a rövid nézelődés után elkészítettük a közös csoportképeket, majd konvojban visszahajtottunk Fertődre. A vacsora előtt még egy sajtkóstolóban is részünk volt, akinek ízlett, a végén haza is vihetett belőlük. Az eredményhirdetés után kezdetét vette a csülökvacsora, aminek a vége ismét a másnapba átnyúló beszélgetés lett.
Vasárnap már nem volt az egész csapatot megmozgató közös program, kisebb nagyobb csoportokban vagy haza indultak az emberek vagy eltöltöttek még egy kis időt a környéken, jó alkalom volt például pellengérre állni Fertőrákoson, vagy ellátogatni a kőfejtőbe.
Köszönjük a remek szervezést és a színvonalas programokat, jövőre is ott a helyünk.

Magyar Csaba

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .