fbpx

MICHELIN Pilot Super Sport

Michelin-equipe-BMX5

 

 

 

MICHELIN Pilot Super Sport abroncsok az új BMW X5 M és X6 M modellekre

A MICHELIN Pilot Super Sport abroncsokat választott a BMW az új nagyteljesítményű X5 M és X6 M modelljei kizárólagos 21 collos gumiabroncsának.

2015 eleji piaci bevezetésüktől kezdve a BMW X5 M és X6 M modellek opcionális 21 collos könnyűfém felnijére kizárólag MICHELIN Pilot Super Sport gumiabroncsokat szerelnek. A 285/35ZR21 105Y méretű első és 325/30ZR21 108Y méretű hátsó ultranagy-teljesítményű abroncsok számos Michelin technológiával büszkélkedhetnek, ilyen a többkeverékes futófelület és a Variable Contact Patch 2.0.

A Michelin régóta sikeresen működik együtt a BMW M-mel és az autógyártó sok korábbi modelljére is tervezett gumiabroncsokat*. A mostani abroncs a Michelin és a BMW közös két éves fejlesztési együttműködésének eredményeként született meg. A fejlesztési időszak során körülbelül 1400 prototípus abroncs és 500 előszériás abroncsot készítettek és teszteltek, hogy az abroncs teljesítménye megfeleljen a BMW mérnökei által megkövetelt kritériumoknak.

 

Az eredetileg állóképességi versenyekre kifejlesztett többkeverékes technológia lényege, hogy különböző gumikeveréket használnak a futófelület bal és jobb oldalán. A külső vállrész kiváló tapadást és kopásállóságot biztosít kanyarokban, a közepes bordák pedig a kormányzást és kezelhetőséget nyújtanak, míg a belső vállrészt úgy tervezték, hogy áttörje a vízréteget és biztosítsa a tapadást vizes úton.

A Variable Contact Patch 2.0 innovatív tulajdonsága az, hogy a felfekvési felület alakja, az aktuális vezetési körülményektől függően változik, biztosítva ezzel a jármű tökéletes irányíthatóságát. Ily módon, ahogy a felfekvési felület alakja a kanyarokban változik, az úttal érintkező gumi mennyisége változatlan marad.

Az említett technológiák egyesítésével válik lehetővé, hogy a MICHELIN Pilot Super Sport abroncsok tapadás, kényelem, biztonság és vezetési élmény tekintetében olyan teljesítmény-egyensúlyt valósítanak meg, ami megfelel a BMW M szigorú követelményeinek és alkalmassá teszi az abroncsokat a hétköznapi közúti használat mellett a versenypályákon való, nagy igénybevételt jelentő használatra is – ha éppen arra van szükség.

Az abroncsok fejlesztésekor a Michelin mérnökei azt a célt tűzték maguk elé, hogy egyszerre javítják különböző területek teljesítményét, más területek teljesítményének feláldozása nélkül, ez a MICHELIN Total Performance. A MICHELIN Pilot Super Sport abroncsokkal szerelt BMW X5 M és X6 M sofőrje nyugodtan élvezheti a vezetés élményét, mert biztos lehet benne, hogy az abroncsok maximális biztonságot és élettartamot nyújtanak még extrém használat esetén is.

 

Jelenleg nagy teljesítményű Michelin abroncsokkal szerelik a BMW M3, M4, M5 és M6 modelljeit.

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .