fbpx

2014. 06. 13-15 Tihany BMW Találkozó

Hagyományos tihanyi hosszú hétvégénket június hónap közepén ismét megtartjuk.

Szervező: Horváth Zoltán +3670/454-1111.

Szállásfoglalásra Papp Zsuzsanna +3630/575-7264

normal_felvonulas2-MCS

Az idei már klasszikusnak mondható tihanyi BMW Autóklub találkozónkon a következő programok várhatóak:

Péntek:

20 órától esti sütögetés a BMW Társasüdülőben (Tihany, Kiskopaszhegyi út 15.) kerül megrendezésre. A résztvevők a maguk által hozott ételeket és italokat készítik és fogyasztják el. Tűzrakóhely rendelkezésre áll, de faszenes sütőből mindig kapacitásbeli gondok szoktak adódni így aki tud az hozzon magával hordozható verziót.

BMW esti_grill2

 

Szombat:

A programok a csak egy napra érkezők miatt szombaton 10 órakor kezdődnek nevezéssel és program ismertetéssel. Kiinduló helyszín a BMW Társasüdülő (Tihany, Kiskopaszhegyi út 15.) Start 10:15-kor. A nap első felében egy autós túra lesz két kiemelt érintési ponttal (további részletek a 10 órai eligazításon). Részvételi díj klubtagoknak autónként 2.000-Ft/autó, nem klubtagoknak 3.000- Ft/autó

térkép Tihany túra

BMW VB

11 kérdésből álló kérdéssor

BMW teszt

Kinizsi Vár

Nagyvázsony, Vár utca 9.

A vár alapját képező épületet a Vezsenyi-család emelte a 15. században. Amikor a família férfiágon kihalt, a birtok Mátyás király 1472-ben annak a Kinizsi Pálnak ajándékozta hűségéért aki hadvezérként sosem vesztett csatát, pedig részt vett jó néhány hadjáratban. Mátyás még jobban megszerette, és egyszer azzal bízta meg, hogy követségbe menjen a török császárhoz.
De Kinizsi, aki a csatamezőn nem ijedt meg a töröktől, semmiképpen nem akarta vállalni ezt a kitüntetést.
A király így biztatta:
– Jó hívem, Kinizsi Pál! Ha a török a te fejedet leüttetné, én a fejed helyébe harmincezer török fejet vágatok le!
– Úgy bizony  – mondta erre Kinizsi -, de a harmincezer fej közül egy sem illik úgy Palkó nyakára, mint ez a mostani fejem. 
A lakótorony falai az alsó szinten 2-2,5 méter vastagok, fent már csak alig több mint egyméteresek.

Kinizsi vár

Tapolcai tavasbarlang:

Tapolca, Kisfaludy Sándor utca 3

Lemegyünk a földfelszín alá 20 méterrel egy kis driftelésre. Na persze ezt nem lábbal vagy/és kézifékkel, hanem evezővel kell tudni abszolválni és a mutatványhoz kísérőt nem biztosítanak (mindenki vigyázzon a saját és utasai fejére). Az 1000 forintos jeggyel picit sétálhatunk a termekben és mehetünk egy kb 150 méteres kört a csónakkal. Senki ne számítson hosszú barlangtúrára azonban már néhány méterrel a felszín alatt megcsap a nedves, hűvös levegő így az orvosa és gyógyszerésze ajánlásával egy meleg pulcsi mindenkinek jól jöhet. Belépőjegy árak: felnőtt 1000-Ft, nyugdíjas 900-Ft, gyermek 14 évesig: 600-Ft

Tapolcai tavasbarlang

Ezt követően közösen visszaautózunk a Balaton felvidéki nemzeti parkon keresztül Balatonfüredre ahol az ebéd 14 órakor a Szabadidő és Konferenciaközpontban lesz.

BMW vezetés

majd átmegyünk az Aquapark parkolójában autós ügyességi verseny kerül megrendezésre 17 óráig. Itt kísérő programként alkatrész felismerő verseny is lebonyolításra kerül.

BMW szlalom

Részvételi díj a szlalomon klubtagoknak 500-Ft/fő, nem klubtagoknak 1.000-Ft/fő

18 órakor közös vacsora és eredményhirdetés, oklevél kiosztás az Adler étterembe.

normal_vacsora1

Vasárnap:

Szabad program mindenkinek kedve szerint. Pld.: strandolás, tihanyi Levendulaház megtekintése, vagy akár úszd át a Balatont kétszer  rendezvényen való indulás.

A programon mindenki saját felelősségére és kedvére vesz rész és a programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .