fbpx

2013. 11. 09. BMW Vezetéstechnikai Tréning

Idén is lesz vezetéstechnikai tréningünk. A tavalyinak a hangulatát és élményét a klubtagok és még az oktatók is hordozzák magukban. Remélem idén ezt csak überelni fogjuk, jelentkezés elnok@bmwautoklub.hu címre küldött emaillel!

Nagysebességű tréning a BMW hivatalos profi oktató programjának részeként Kiskunlacházán a reptéren berendezett vezetéstechnikai pályán.

BMW vezetéstechnika

Kezdés korán, mert hamar sötétedik. Szakmai részben nem alkudunk, csak az ár lesz kedvezőbb!

DRIVEX_sajat_autos_trening_felelossegvallalasi nyilatkozata.

Íme a várható tematika:
08.00 érkezés, regisztráció
08.30 elmélet
09.30 handling
09.50 vészfék, célfék 60-100-ig
10.50 elkerülések fékkel és fék nélkül 60-ig (mindkét oldalra)
11.50 3M-es
12.30 ebéd, üdítők, kávé
13.00 kettős elkerülés, alul- és túlkormányzottság forgásban (itt a tempót egyén függően felszeretnénk vinni 100km/h-ra!!!)
14.30 kanyartechnika és vészfékezés kanyarban forgásban
15.30 komplett parcour gyakorlat (szlalom+kanyartechnika) és drift forgásban
16.30 oklevél, zárás

BMW vezetéstechnika

Ennek a képzésnek az ára 69.000- Ft, de a BMW Autóklub tagjainak október 31-ig (a határidő november 4-ig!!! meghosszabbítva) történő jelentkezés esetén csak 35.000- Ft/autó. (Novemberi jelentkezés esetén 40.000-Ft). Ha valaki kísérőt hoz magával akkor annak a díja 4.500- Ft/fő.

Amennyiben résztvevőnek meghívnád a kollégádat, ismerősödet is, akkor nekik a részvételi díj 42.000-Ft/autó (nem kizáró tényező az egyéb márka :-))

Az első 15 jelentkező aki befizeti a részvételi díjat kap egy bónusz vezetéstechnikai tréninget a Michelin jóvoltából a Magyar Autóklub újpesti vezetéstechnikai pályájára, amit 2013/2014-es évben használhat fel!

Szóval ne tétovázz jelentkezz most, 35.000- Ft-ért 89.700-Ft értékű képzésen tudsz részt venni.

BMW vezetéstechnika

Miről szól ez a extra ajándék kupon? Íme:

A vezetéstechnikai pályán az oktatás időtartama 3,5 óra.
Vezetéstechnikai tréning – a dobópados vezetéstechnikai pályán – az alábbi tematika szerint:

 • Vészfékezés száraz és vizes pályán, majd vegyes használat közben.
 • Imitált frontális ütközés elkerülése. Megcsúszó, megperdülő autó egyenes irányba kormányzása.
 • Blokkoló fékezés 50 km/h sebességről, „jeges” burkolaton megjelenő akadály (vízfal) előtt, megállás.
 • Féktávolságon belüli akadály, („kilépő gyalogos”) kikerülése.
 • Üzemi fék meghibásodása esetén a jármű lefékezése.
 • Szlalom feladatok száraz és jeges pályán 40 km/h sebességgel.
 • A váratlanul megjelenő akadály (vízoszlop) kikerülése.
 • Szándékos irányváltoztatás kézifék segítségével.
 • Váratlan oldalütközés, vagy jégbordára hajtás.
 • Szándékos irányváltoztatás (90-180 fok) kézifék segítségével a jeges pályán.
 • Kanyarodás csúszós pályán, növekvő sebességgel.

És még mindig van plusz 🙂

A Michelin erre a vezetéstechnikai képzésünkre, minden Michelin gumival érkező klubtársunknak (aki nem fért bele az első 15-be), szintén biztosítja a bónusz vezetéstechnikai tréninget!

Szóval várjuk a mielőbbi jelentkezésedet elnok@bmwautoklub.hu címre. 

A program díját előre utalással kell kiegyenlíteni. A számlaszámunk a szokásos a honlapunk alján is megtaláljátok: BMW Autóklub, K&H 10402166-00305769-00000000. Ne felejtsd el a közleménybe a “nevedet” és a “veztréning támogatás” szót beleírni.

A program nem kíván meg semmi különlegeset az autódtól, de ha az év második felében még nem ellenőrizted a guminyomást (a vezető oldali ajtónyílásban a B oszlopon találod a gyár által javasolt értékeket) és a motorolaj szintedet akkor azt most tedd meg. Az időjárás már abba a időszakába ért amikor már könnyen indokolt lehet a téligumi használata (nem feltétel, de ha úgyis cseréltetni szeretnéd akkor praktikus lehet ezt most megtenni).

Kiknek ajánljuk ezt a tréninget? Nehéz helyzetben vagyok mert ha azt írom mindenkinek aki vezet, akkor túl általános lennék. Pedig a gyakorlatban valóban így van. Az árat is ennek megfelelően a igyekeztünk meghatározni (ezért adtunk hozzá klubos támogatást is), hogy minél többen el tudjatok jönni. A tavalyi vezetéstechnikai tréningünket követően több konkrét köszönő levelet is kaptunk a résztvevőktől akik nagyon jól érezték magukat. Bízom benne ez idén is így lesz 🙂

Jelentkezz most az elnok@bmwautoklub.hu címre küldött e-maileddel, majd utalásoddal, hogy benne legyél az első 15-ben!

 

Egy két hasznos további infó a vezetéstechnikai tréningünkkel kapcsolatban:

1, Ha jól értelmezem akkor saját autóval kell menni igaz? Igen, saját autós, de ha bérelni szeretnél természetesen arra is van lehetőség, de a legjobb azzal az autóval összeszokni amit használsz.

2, Most csak a részvételi díjat kell utalni vagy a kísérő részvételi díjat is? A részvételi díjat mielőbb utald el, a kísérő díját ráérsz november 3-ig. Persze praktikus egyszerre, ha már most tudod, hogy jön veled valaki.

3, A drift mennyire komoly? Keressünk valami használt gumit rá, vagy annyira azért nem kopik el? Nem, nem kell megijedni a normál gumival nyugodtan jöhettek, észre sem fogod venni rajtuk a nyomát. Locsolt pályán és csak pár kis kör megyünk csak így, hogy megérezd az autód és a magad határaid és az ilyenkor követendő cselekvéssort begyakorold. Tavaly is volt ilyesmi és probléma mentesen zajlott.

4, A kedvezményes ár, miként a tájékoztatóban szerepel autónként értendő, s ahogy látom jöhet kísérő is. A fő résztvevő én lennék, viszont szeretném, ha párom is elkísérhetne, hogy tanuljon ő is. Ő mint kísérő lehet jelen az eseményen ? Milyen lehetőségei lehetnek egy kísérőnek ? Részt vehet pl. az elméleti oktatáson, esetleg beülhet az autóba ő is a gyakorlati résznél stb,? Igen jelen lehetnek a kísérők végig az autóban is bent ülhetnek a gyakorlatok során. Ott vannak az elméleti oktatáson és minden programon valamint ebédet is kapnak, tehát ebben nincs megkülönböztetés. A gyakorlatok el végzése egy jól felépített egymásra épülő folyamat ezért vezetni egy embernek javasolt végig. (persze az elején még vannak olyan gyakorlatok amit akár mind a ketten ki tudtok próbálni, de ez minden esetben a saját lehetőség terhére lehetséges és az aktuális oktató engedélyét kell kérni hozzá). Ha végig mindketten akartok vezetni lehetőség van autót bérelni, ami természetesen plusz költséget jelent!

Gyere el jó buli lesz és nagyon hasznos napi rutinban használható dolgokat fogsz tanulni!

BMW vezetéstechnika

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .