fbpx

2012. 04. 29. Balaton felvidék autóstúra

Kedves Érdeklődők!

A négynapos ünnep második napjára április 29. (vasárnap) egy nagy közös (Bp. Fejér, GYMS, Csongrád, Cabrio/Roadster) autós túrát szervezünk. Az időjárás jónak ígérkezik 27 °C és napsütés várható.

Táv: 360 km Bp.-Bp. esetén

8:00 Gyülekező a budaörsi BMW Rack Autószalon parkolójában és a Mc Donalds közötti parkolóban valamint a részletek megbeszélése

8:10 Indulás Budaörsről (autópálya matricával rendelkezőknek)

8:40 Székesfehérvár M7 Shell kút (csatlakozási pont)

9:30 Balatonkenese, Katica Tea és Kávéház (Balatonkenese, Fő u 21.), Pékség – Frissítők, kávé, friss péksütemények (sóskifli, krumplis pogácsa, hó-kifli stb.) A túra eddigi szakasza autópálya matricát igényel, akinek ez gond az itt tud csatlakozni a csapathoz!

11:00 Tihany, Belső tónál a Levendula ház megtekintése (Major u. 6.) Új, interaktív természetvédelmi múzeum, angol/magyar filmvetítéssel, a Balaton felvidék kialakulásáról /földtörténet, flóra és fauna. Gyerekek is nagyon élvezik. Belépő kb. 600- Ft

13:00 Ebéd a Káli medencében, Salföld Pajta Galéria (Petőfi u. 9.), autentikus Balaton felvidéki étteremben. A csatolt igénylistán a túra résztvevőinek csütörtökig ki kellene választaniuk, hogy ebédre az “A” vagy a “B” menüt kérik igénybejelentő itt. Ezzel csökkenteni tudjuk az ebédelés idejét. (Természetesen, ha valaki egész mást szeretne, esetleg vegetáriánus, akkor rendelhet egészen mást is, de megköszönjük ha a menüből választasz.)

15:00 Salföld – a Balaton felvidéki Nemzeti Park Természetvédelmi Majorjának megtekintése (őshonos magyar állatok), és a Majorból lovaskocsival az első magyar Pálos kolostor rom meglátogatása. Várható költség: felnőtt 1.000- Ft, gyermek 800- Ft, 4 éves kor alatt ingyen. Aki lovagolni szeret, a kolostorhoz vezető utat lóháton is megteheti, gyerekek a majorban póni lovon is lovagolhatnak. Költségek az igénybejelentőben

16:30 A Hegyestű különleges, védett geológiai képződmény (oszlopos bazalt) megtekintése. (innen származnak a budapesti macskakövek) Belépő kb.400- Ft

17:30 Balatonfüred, frissítők, kávé/sütemény/fagyi a yacht kikötő közelében, az új sétáló övezetben

18:30 Búcsúzkodás, a túra vége.

Az túra útvonalának kialakításában Dr. Rupprert László klubtársunk volt segítségemre. Szerintem azért szerencsés az általa tervezett útirány mert nagyon változatos, többféle hangulatot lehet átélni. Katica pékség, mint egy osztrák vagy észak-olasz kisvárosban. Tihany, Levendulaház tradíció és korszerűség. Káli medence, egy kis különleges hangulat (toscanai, provencei) békés környezet. Füreden a parti kávézók, butikok, nagyvilági vízparti környezet. Szóval sok érdekes élmény és elég és sűrű program vár téged és családodat ezen a napon, de utána két nap marad még a pihenésre.

Ez a programtervezet a túra folyamán még alakulhat! A belepöket igénylő programokat természetesen ki is lehet hagyni ha valakit nem érdekel. A túra eleje autópálya matricát igényel Keneséig. Aki ezzel nem rendelkezik az más útvonalon megközelítve ott is csatlakozhat!

Kellemes napos 27 fokot igének április 29. vasárnapra így írd be a család naptárába ezt a programot és töltsünk együtt egy kellemes napot. Mi számítunk rátok!

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .