fbpx

2011. 06. 19. Bakonyi autós túra

Bakonyi autós túra
2011. június 19. Vasárnap
Találkozó Tesco Parkoló (Székesfehérvár Aszalvölgyi út) 9.00-kor
Útvonal: Székesfehérvár – Moha – Fehérvárcsurgó – Bodajk
Balinka – Bakonycsernye – Szápár – Jásd – Tés
Bakonynána – Olaszfalu – Zirc – Porva – Szépalma
Zirc – Gyulafirátót – Hajmáskér – Várpalota – Székesfehérvár.

Programok:
Reggeli kávé Károlyi Kastély Fehérvárcsurgó
Jásdi vízi malom megtekintése
Tési szélmalmok megtekintése
Ebéd és kvízjáték Szépalmán
Fagyi, süti Zircen az apátságnál
Kalóriaégető séta a zirci arborétumban
Hazaindulás 17.00-körül

Jelentkezésed Kalocsa Miklós klubtársunknak küld meg: mkalocsa (kukac) t-online.hu

1 comment on “2011. 06. 19. Bakonyi autós túra”

 1. Horváth Zoltán Válasz

  Bakonyi autós túra

  A Fejér megyei tagszervezet szervezésében került megrendezésre (szervező: Kalocsa Miklós)

  2011. június 19.-én, egy esős, borongós vasárnapi reggel 9 órakor gyülekeztünk, a legelszántabb és leglelkesebb BMW klubtagokként az Aszalvölgyi úti Shell kútnál. Öt autó, összesen 14 fő vágott neki a túrának (Z3 Roadster- Bujka Feri; E90 limousine-Kalocsa Miklós; E90 kombi-Szarvas Gabi; E60 limousine- Németh Laci; E38 limousine- Menyuska).
  Miután mindenki megérkezett Fehérvárcsurgó felé vettük az irányt, Iszkaszentgyörgy és Kincsesbánya érintésével a Károlyi kastély meglátogatása volt a cél, ahol egy kávé és sütemény mellett ébredeztünk.
  A kastély megtekintése után Jásdra indultunk tovább, az 1950-es évek végéig őrlőmalomként működő, ma múzeumként látogatható vízimalomhoz. Az időjárás továbbra sem fogadott minket kegyeibe, az eső szakadatlanul esett tovább, mire a jásdi vízimalomhoz értünk az összes autó sáros lett. Itt azonban kárpótolt minket a malom látványa, hatalmas élmény volt mind kívülről, mind belülről működés közben látni. A malomnál helyben készült lekvárok, friss kecskesajt és népművészeti alkotások megvásárlására volt lehetőség.
  Innen Tés irányába haladtunk tovább, ahol Európa első forgatható tetejű szélmalmait látogattuk meg. A malmok különlegessége a ma is működőképes belső szerkezet, valamint a forgatható, zsindelyes, kúpos tető. Németh Laci alapos felkészülésének köszönhetően sok érdekes információt megtudtunk a malmok működési és történeti hátteréről. A malmok szomszédságában látogatható a tési iparosok és kovácsok emlékét őrző kovácsműhely, ezt is megtekintette vidám csaptunk. Az eső elálltával a hangulat még jobbra fordult.
  Tésről Zirc irányába indultunk tovább, Bakonynána és Dudar érintésével Zircen, majd Porván áthaladva Szépalmapuszta volt az úti cél, ahol egy kellemes ebéd mellett pihentük ki az út fáradalmait. Az ebéd végére a nap is kisütött, teli gyomorral, vidáman indultunk tovább a Zirci arborétumba. Az arborétumban kellemes sétát tettünk, majd a Monostor cukrászdában elfogyasztott fagylalt, kávé és süti után hazafelé vettük az irányt, és a délutáni napsütésben Gyulafirátót, Hajmáskér és Várpalota érintésével érkeztünk vissza Székesfehérvárra.
  Az esős idő ellenére jó hangulatú, élménydús napot töltöttünk ismét együtt a klubtársakkal.

  Üdvözlettel: Kalocsa Miklós

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .