fbpx

2024. 07. 19-29 Rövid Skandináv nyár

Lerövidítettük a Skandináv túrát, hogy egy kis kedvcsináló után vágjunk majd bele a messzi északi csodáknak. Így 2024 nyarán a Skandináv félsziget déli részén teszünk egy kisebb BMW-s autós kirándulást.

Főleg a délieket a szárazföld felől egy kisebb túrával is megközelíthető területeket nézzük meg. Kezdünk Koppenhágában, és a fő csapásirány Dániát követően, Svédország és Norvégia déli részei.

https://maps.app.goo.gl/aiaKxSiBzAuu7qFW9

Utazásunk során sok természeti látványosság fog elénk tárulni, Fjordok, vízesések, hatalmas sziklapárkányok, de az épített környezet is különleges lesz, mérnöki csoda hidak, gyönyörű városok/falvak.

Egy picit elbújunk a nyári hőség elől és meg kell majd birkóznunk az állandó világosággal is :-). Várható időjárás nappal 20-25 °C (kánikula esetén 28 °C is lehet), de az állandó nap miatt az éjszaka sem lesz sokkal hidegebb 15-18 °C, tehát azért meleg ruha a nyári időszak ellenére kell. Óceáni az időjárás, azaz pillanatok alatt eső és köd, majd ugyan annyi pillanat múlva ismét napsütés, ezért esőkabát kötelező.

Akik az autós utat lerövidítenék ki és haza is tudnak jönni repülővel jönni (július 20-28), így megspórolva több nap autózást (autót a reptéren is lehet bérelni 700-1000 Euro ár környékén). Akik saját autós verzióban nyomják hát nekik 1-2 nappal és 2 x 1.300-1.600 km-rel hosszabb verzió is lehetséges. Persze lehet kombóba, azaz a férfi ember kocsival végig, a női luxus utasok pedig kint a koppenhágai reptéren beülnek majd kiszállnak.

Ha szeretnél velünk Skandináviába jönni, most gyere el velünk, ez a rövidebb kevesebb szabadságot igénylő túra. Itt el fogod tudni dönteni, hogy a messzi távoli Nordkappra, Lofoten szigetekre majd velünk tartasz-e egy későbbi túrán.

Mi autósok (Németország átszelése után) érdemben Dániában kezdünk és várhatóan ott is fejezzük is be a túránkat! Saját autóval utazásnak megvan több előnye is több mindent tudsz magaddal hozni mint ami egy 20 kg-os bőröndbe befér, de a 2×1.500 km-es ki és haza utazós táv is nyújthat jellemzően autópálya élményt.

Részvételi díj az első 20 jelentkezőnek, kb: 5-600.000 Ft szállások, reggelivel (jellemzően 2-3-4*-os verziók). Akik nem férnek bele az első 20 főbe azoknak 15% felárral kell számolniuk!

A várható további költségek:

– Táv Skandináviában: 3.000 – km

Aki repülővel érkezik, a gépkocsi kölcsönzés erre az időszakra full biztosítással kb 400-500.000 Ft, ami persze akár osztható a bent ülők számával (4 felé osztva 100-125.000 Ft/fő). A saját autós verzióval pedig ne feledd, hogy olajcsere elötte és utána is és ellenőrizd a fékbetétek és gumik állapotát is, ne szervíz kereséssel tötsd az nyaralást.

– Az üzemanyagárak jelenleg nagyságrendileg 1,7-2,1 Euro/liter áron vannak. A fogyasztás kedvező lesz (kb 4-500 liter), mert ez nem az a száguldozós út lesz. (4 felé osztva 80.000 Ft/fő)

– Repülő jegy Koppenhágába kb. szűk 50-150.000 Ft. (nagyban függ a foglalásod időpontjától). De nyilván a repülőjárat lehet az egyik legnagyobb költség, így aki időben jelentkezik/foglal, sokat tud spórolni!

– Ezeken kívül azért számolj, a többi kiadással is. Például amire még számíthatsz, azok a kompdíjak a fjordokon átkelések alkalmával (a leghosszabb 3 órás út kb. 11.000 Ft/fő, a többi 2-3 sokkal rövidebb lesz). Különböző belépők, vacsorák (például egy hambi vagy pizza kb 7.000 Ft, egy szarvasgulyás 10.000 Ft, egy steak vagy tőkehal étel 18.000 Ft, de egy sör is könnyen tud 3-4.000 Ft lenni).

A jelentkezéseket már fogadjuk iroda@bmwautoklub.hu címen!

Ha érdekel a program, kérünk utalj 150.000 Ft/fő foglalót a programra, hogy még a legkedvezőbb áron tudjuk a szállásokat foglalni.

A repülőjegyet és a bérautót az alábbi helyeken javasoljuk megvenni/foglalni magadnak:

https://www.skyscanner.hu/ vagy https://wizzair.com/hu-hu#/ Koppenhága, oda július 20- vissza július 28.

https://www.sixt.hu/ ide próbálunk valami kedvezményt intézni még pár nap türelmet kérünk.

Amennyiben szeretnéd, hogy ezt mi tegyük meg neked, most még arra is van lehetőség. Akkor kérjük add meg azt is, hogy egy kézitáskán és egy 23x40x55 cm-es max 10 kg-os kézipoggyászon kívűl szeretnél-e még magaddal hozni bőröndöt. Ne feledd, ott is kényelmesen be kell hogy férjetek a kocsiba. Így továbbá az is érdekel minket, hogy hány fős autóba szervezhetünk be, azaz egyedül, ketten, hárman vagy négyen lehetnek abban az autóban amivel utazol kb. 3.000 km-tert? Add meg azt is, hogy utasként vagy sofőrként is tennéd mindezt.

Várható létszám 20 fő, 5-6 autó

Szervező: Horváth Zoltán 06 70 454 1111

És akkor álljon itt pár kép amik esélyesek a megtekintésre, ha velünk tartasz: