fbpx

2019. 04. 27 – 05. 03 Hollandia BMW-vel

A programunk telt házas, sajnos már nem tudsz rá jelentkezni!

Tavaszi BMW túra Hollandiába (április 27- május 3.)

Mottó: Fapapucs, Tulipánok, Csatorna, Bocik, Sajt.. = Hollandia

Tavaszi programunkon Hollandiát látogatjuk meg április 27-től május 3-ig, hisz ekkor az egyik legszebb arcát mutatja az ország a sok csodaszép virág miatt. Az itt eltöltött 5 napunkon a program része lesz természetesen Keukenhof a virágpark, a szélmalmok megtekintése, autó galéria, csatorna hajózás, a tengerpartot is meglátogatjuk ahogy Amszterdam sem maradhat ki, de akkor lássuk részletesen mi is az elképzelés:

Első nap: Április 27. (szombat)

Találkozó 6:45-kor Budaörs McDonald’s M1 parkolójában, majd 7:00 indulással nyakunkba vesszük az autópályát és indulunk Stuttgartba. A kb. 917 km megtétele után, megérkezünk az esti órákban szállásunkra (Kb. 18:30).

Itt vacsi önállóan majd a hosszú út kipihenése.

Második nap: Április 28. (vasárnap)

Reggeli után 8:30 –kor indulás a Porsche Múzeumba

https://www.porsche.com/museum/en/

Belépő :8 euro/fő

Itt mindenki kedve szerint megtekintheti múzeumot, majd gyors ebéd egyénileg és indulás 13:00-kor Muggenbeetbe Hollandiába (611 km) Érkezés a szállásra az esti órákban  (kb. 20:30)

http://geertien.nl/#top

Vacsora egyénileg a helyszínen lehetséges

Muggenbeet, ahol a szállásunk lesz Blokzilj településéhez tartozik. Muggenbeet jelentése egyébként szúnyogcsípés 🙂 ami nagyon is igaz, mert a hely olyan pici, hogy az egész mindössze 6 házból áll. Egyébként egy csatorna mellett helyezkedik el, ami kivisz a tengerhez.

Harmadik nap: Április 29. (Hétfő)

Ha már Hollandia és tavasz, akkor irány a tulipánvirágzás

9:30-as indulással (Kb 2 óra utazással) megnézzük a világ legnagyobb virágoskertjét Keukenhoffot (Magyarul: konyhakert), ami 32 hektáron terül el és csak tavasszal nyitják meg kapuit az érdeklődők előtt.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Keukenhof

https://tulipfestivalamsterdam.com/keukenhof/

A Belépő :18 euro/ fő

Parkolás: 6 euro/ autó

Ha kigyönyörködtük magunkat a virágokban, elmegyünk Zandvoortba az Északi-tenger mellett elhelyezkedő városba, ahol 1952 –óta működő híres autóversenypálya is található.

A bátrabbak itt belemárthatják a lábukat tengerbe.. :-), majd visszaindulunk a szállásra Muggenbeetbe. Vacsorát ezen az estén is önállóan oldja meg mindenki

Negyedik nap: Április 30. (Kedd)

Reggeli után irány Amsterdam 🙂

Csavargás a városban, a nevezetességek megtekintése, majd este vissza a szállásra.

Ötödik nap: Május 1. (Szerda)

Reggeli után (ha az idő is engedi) elhajózunk kisebb csónakokkal (Kb. 10 személyes) a csatornán „Hollandok Velencéjébe” Giethornba a vizi faluba.

Giethoorn házait csak gyalog fahidakon vagy vízen csónakokkal lehet megközelíteni, ezért a holland Velencének is nevezik. Megközelítőleg 7 és fél km csatorna folyik át a falun, ezeken keresztül 50 kis fahíd ível át. A csatornák többsége 1 méter mély. A festői kis falu megtekintése után visszahajózunk a szállásra.

A hajókázás Muggenbeatből-Giethornba és vissza 12€/fő

Hatodik nap: Május 2. (Csütörtök)

Ezen a napon elhagyjuk az eddigi szállásunkat és elindulunk hazafele. A különleges autók szerelmeseinek kedvezünk, és első megállónk Brummenbe lesz a Gallery Aalderingbe. Ez elsősorban egy exkluzív autókereskedés klasszikus autókkal, de nyitva áll az ajtaja az érdeklődő látogatók előtt.

http://www.gallery-aaldering.com/en/

A hidegtál jellegű ebédet is itt fogyasztjuk el, aminek 24,95 €/fő az ára. Ez tartalmaz kávét, teát, narancslevet, tejet, friss sült kenyeret, sajtot, sonkát, lazacot, tonhalat, tatár beefsteaket

Ezt követően elindulunk hazafelé. A szállásunk már útközben lesz, hogy pontosan hol, azt még nem tudjuk.

Hetedik nap: Május 3. (Péntek)

Irány haza.

Várható részvételi díj: 118.000 Ft/fő ami tartalmazza a hat éjszaka szállást kétfős szobában, reggelivel.

Sajnos csak 14 autó és 32 ember tud részt venni a programon kapacitási okokból! Jelentkezz egy ide küldött emaillel

A program változás jogát fenntartjuk.

Szervezők: Kiss Zsolt, Horváth Gizus