fbpx

2018. 09. 29-01. BMW München látogatás

Rendhagyó BMW gyárlátogatásra megyünk szeptemberben!

Ezúttal busszal és autóval is megszervezzük a kirándulásunkat! Az utóbbiakat igazi férfiaknak mindenképpen ajánljuk, mert több kihívást is tartogat!

Azt hiszed kemény férfi vagy? Na most majd kiderül!

BMW-s 5 próba, a BMW Autóklub jóvoltából!

  1. Piramid Kogel lecsúszás
  2. Isonzó rafting
  3. Cliffhanger függőhíd (ez a program törölésre került!)
  4. 8 db csúcshágó autóval (amennyiben az útviszonyok miatt nem zárják le őket)
  5. 185. Sörfesztivál München (kétszer)

Előre szólok ez valóban kemény lesz!!! Fárasztó, kihívásokkal teli programok és napi szinten is sok km! Reggel 8-kor már reggelizel és 9 órakor már kezdődik is a program. És igen lehet, hogy csak este 8-ra érsz a szállásra, akkor is csak azért, hogy a lepakolj és mehess vásárolni egy-két vámmentes pár literes üveget, amit egy esti sörgyár látogatásos sörkóstolós vacsora fog követni. Tényleg csak azok jöjjenek akik ezt vállalják!!! Én ígérem, hogy a panaszra nem lesz nyitott a fülünk!

Tekerheted a kormányt és kezelheted a pedálokat egész nap. Közben különböző kulturális sokk, lenyűgöző természet és fizikai és lelki kihívások! Szóval jól gondold meg, a buszos verzió sokkal kényelmesebb lesz! Ha pedig az autós verzióra jössz velünk, vegyél ki két nappal több szabit (egyet előtte rápihenésnek, a másikat pedig utána kipihenésnek).

Én már nagyon várom, hogy kezdődjön ez a kaland is, de te még gondold meg melyikre jelentkezel!

A szállásaink kétágyas szobákban lesznek, tiszta, 3* színvonalú szállodákban, minden esetben reggelivel.

Müncheni autós utunk első állomása a Júlia Alpokban, az Isonzó völgyében lesz.

1. nap szerda szeptember 26.

Budaörsi Mc Donalds parkolós reggel 7:50-es találkozásunkat követően 8 órakor indulunk is a BMW-s élményhetünkre.

Érkezz teletankolva, magyar és osztrák autópályamatricával az első napi útra szendvicsekkel.

https://goo.gl/maps/PAkKpv3YWWB2

639 km 9 óra

Alsóbbrendű utak igénybevételével egy kis Dráva menti tekergést követően (15 órára 540 km megtétele után meg is érkezünk a Piramid Kogel kilátóba. 

 

Na lecsúszol? A cél az kis barna folt 🙂 2 pont! Vagy mégis csak a lépcsőn jössz le? Persze ha a középen elhelyezett csúszdán jössz le azért is jár 1 pont az ötpróbán.

A kemény legények lecsúszását követően 16 óra után (pontos időpont a helyszínen kerül kihirdetésre) környékén irány Szlovénia a Júlia Alpokba az Isonzó völgye. 

Hágó 1.: A túlélőkkel továbbindulunk Szlovénia legszebb szerpentines útjára ahol 52 számozott kanyar vár minket a csúcsig!

Leereszkedést követően I. világháborús magyar hősi katonai emlékhely felkeresése és klubos megkoszorúzása.

Ezt követően már a szállásra megyünk: Hotel Alp Bovec, 5230 Bovec Trg golobarskih Zrtev 48

Érkezést követően mindenki hivatalos az elnöki lakosztályba a hagyományos welcome drink-re  (poharat hozz a szobádból)!

Este 20 órakor vacsora a szállodában (egyedülállóan ez mindenkinek benne van a részvételi díjban)

A vacsoránál egy kis eligazító információk a másnap reggeli rafting és a puhányabbaknak szóló alternatív lehetőségekről.

2. nap csütörtök szeptember 27. 

 

https://goo.gl/maps/iGnU6UnZhyx

232 km 5 óra

Reggel a nappal együtt 7 órakor kelünk, majd gyors reggeli! 8:45.kor (ruháink alatt már fürdőruhával) már indulunk is az autóinkkal az Isonzóra raftingozni 2 pont, (kb 12.000-Ft/fő). A program várható vége 11:30 környékén.  Először elautózunk a kiszálló helyre, ahol megkapjuk a neoprén ruháinkat, cipőinket és sisakjainkat. Innen kisbuszokkal szállítanak vissza minket a beszálló helyre. A vízre szállást és a jó pár kilométerrel arrébb lévő megérkezést is megtudják tekinteni a “szurkolók”, közben egy kellemes sétával egy vízesés megnézése is beleférhet idejükbe 1 pont. 

  

RAFTING KEDVCSINÁLÓ ( délelőtti program)

Higgy bennünk, egy csodálatos világba viszünk el Téged, ahol a siker részese TE MAGAD vagy! RAFTING-ra FEL!!! Túrán képek készülnek … hogy az élményeidet kézzelfoghatóan is hazavihesd!! 🙂

A 8 személyes csónakokkal való megérkezést követően a neoprén ruhák leadása, törölközés, öltözés és 11:30 környékén irány is két komoly hágó.

Hágó 2.:Karni-Alpokon keresztül festői, szűk, kanyargós autóút vezet föl az olasz határra 1552 méter magasságba.

Hágó 3.:  Plöcken-hágó, az első világháborús frontvonal nagyságára való tekintettel itt a hegyen is van egy szabadtéri háborús múzeum az 1915-18 csaták emlékére

Szállásra érkezés 18 óra környékén várható: Hotel Villa Argentina, 32043 Cortina d’Ampezzo Località Pocol, 43/44,

A vacsora itt egyénileg megoldandó. A szálláson is van étterem, de a környéken is mindenki könnyen megtalálja az igényeinek megfelelő éttermet/pizzázót. Érdemes időben lefeküdni mert a másnap hosszú lesz!

3. nap péntek szeptember 28.

https://goo.gl/maps/unGLVGr4mQQ2

458 km 9,5 óra 🙂

Nagyon hosszú kemény nap lesz. Korai reggelit követően  9:00-kor már úton is leszünk, hogy a napra betervezett 3 hágót teljes hosszában be tudjuk járni és Livignóba is időben érkezzünk.

Cortina d’Ampezzo közelében egészen 2900 m magasba található a Függő játszmából (Cliffhanger) ismert híres 27 m hosszú függőhíd ahol a film első néhány percében még Sylvester Stallone-nak sem sikerül megmentenie a hegymászó társa életét. A bátrabbak átmehetnek a hídon, a többiek a közeli Hüttében múlathatják az időt és élvezhetik a panorámát (ez a program törölve).

Hágó 4.: Kelet-Tiroli Staller Sattel (2.059 m) Defereggentalt és az olasz Antholzer Talt köti össze. A határ 2.052 m magasban található. Az útról grandiózus kilátás nyílik a környező hegyekre. A hágót a téli hónapokban lezárják, és ismét májusban nyitják meg a közlekedés előtt. Mivel az út igen keskeny, ezért csak szakaszosan lehet áthaladni rajta, minden óra 0-15 percig lehet lefele haladni, és 30-45 percig meg felfele.

Hágó 5.: A Timmelsjoch alpesi út szintén Ausztria és Olaszország határán található. A hágó 2.509 méter magasban van. A szerpentines úton 12 kanyart kell az autósoknak bevenni. Az út az osztrák Obergurglból az olaszországi Moos im Passeierbe vezet. Az út a biciklisek körében nagyon népszerű, minden év augusztusában itt rendezik meg az ötztali kerékpár maratont.

Hágó 6.: Na ezt követően irány a legek alpesi hágója  Stilfser Joch, az egykori Osztrák-Magyar Monarchia legmagasabb hágója minden rekordot megdönt.

Az olasz-svájci határon található hágó több “leg” birtokosa is: itt van Európa legmagasabban fekvő alpesi határátkelőhelye, bankkártyaautomatája és az Alpok legmagasabban fekvő kápolnája is. Legmagasabb pontja 2758 m, a Keleti-Alpok legmagasabb, Európa második legmagasabb hágója, ami autóval járható. Átlagos emelkedése 7,4%, ami sokkal ijesztőbbé válik, ha tudjuk, hogy az USA szabványa szerint a főutak emelkedése maximum 6%, a német autópályák emelkedése maximum 4%-os lehet :-).

Az adómentes paradicsomban lévő szállásunkra (Hotel Margherita, 23030 Livigno Via Teola 3)  18 óra környékén érkezünk. Az estét egy kis esti adómentes  vásárlással/nézelődéssel kezdjük (érdemes lehet venni parfümöt, napszemüveget, órát, alkoholos italokat). Majd 20 órakor Európa legmagasabban fekvő sörfőzőjébe (1816 m) teszünk látogatást. A sörgyárlátogatást ott helyben, egyénileg kinek kinek igényei szerint rendelt vacsora és minden bizonnyal sörkóstolás, mogyorózás követi. Jó ráhangolódás lesz a másnap esti fesztiválra.

4. nap szombat

https://goo.gl/maps/mR8U7gQQvEN2

394 km 7 óra

Reggeli után, 10 órakor indulunk Münchenbe (persze egy-két kanyart követően érkezünk csak meg). 

Hágó 7.: Az Ötztali Alpokban található a Kaunertaler Gletscherstraße, amely 2.750 méter magasba vezet, a Weissespitze (3.532 m) gleccserének aljához. A 26 km hosszú út az Alpok legszebb alpesi útjai közé tartozik, amelyet 29 hajtűkanyar tesz izgalmassá.

Hágó 8.: Ausztria legészakibb alpesi hágója a Hahntennjoch, melynek legmagasabb pontja 1.902 méter magasban van. A 25 km hosszú út a Felső Inntalt és a Tiroli Lechtalt köti össze. Az utat szeptember és április között lezárják!

A szálláson (Hotel IBIS Budget München Ost Messe, Ascheim Bahnhofstrasse 4.) megérkezést követő rövid pihenés és outfit csere után 19 órakor (itt már a buszos klubtagokkal már közösen) a szálloda halljában fontos müncheni infók átadása lesz (hogy néz ki a hátralévő program, ki mikor nézi meg a gyárat, illetve a Classicot, hogy lehet be és haza jutni a 185. Sörfesztiválról).

Este 185. SÖRFESZTIVÁL

19:20-kor indul az első busz a Sörfesztiválra, majd a fordulást követően kb 20 órakor a második kör. Így mindenki autómentesen el tud jutni a fesztiválra. A fesztivál megtekintése végigkóstolása egyéni program, érdemes kisebb csoportokban végigjárni a sátrakat vagy ahol talál helyet az ember ott akár egy helyben az egész estét is el lehet tölteni és magunkba szívni a rendezvény hangulatát.

A busz 23 órára érkezik oda ahol leszálltunk róla így lehetőséged van vele visszamenni a szállodába. Akik még tovább maradnak azoknak a taxis közlekedés javasolt a kb. 30 eurós viteldíjat 4-6 felé szétdobva várhatóan nem ez lesz az est legdrágább költése.

Várod már az indulást?! Először nevezz, hogy le ne maradj erről a programról (tekerj a lap aljára)!

Buszos verzió leírása itt. (természetesen az autósok is ugyan ezt csinálják)

Szombat reggeli indulás két helyszínről (pesti oldalon 6:45-7 óra között tali a Kerepesi út 27/a előtti szervizútnál innen indulás 7:00-kor. A  budai oldalon a szokásos XI. kerületi Bozókvár utcai sarok közért parkoló 7:30 és 8:00 között indulás 8:02-kor, nincs létszám olvasás ha lekésted akkor érd utol a M1-esen őket a határ előtti MOL kúton). A busz rendszáma  NNU-805 Mercedes Tourismo

Münchenbe érkezés 18 óra környékére várható, szállás elfoglalása https://www.accorhotels.com/gb/hotel-5626-ibis-budget-munich-east-messe/index.shtml  Hotel IBIS Budget München Ost Messe, Ascheim Bahnhofstrasse 4.  majd 19 órakor a szálloda halljában fontos müncheni infók átadása lesz (hogy néz ki a hátralévő program, ki mikor nézi meg a gyárat, illetve a Classicot, hogy lehet be és haza jutni a 185. Sörfesztiválról).

Este 185. SÖRFESZTIVÁL

19:20-kor indul az első busz a Sörfesztiválra, majd a fordulást követően kb 20 órakor a második kör. Így mindenki autómentesen el tud jutni a fesztiválra. A fesztivál megtekintése, végigkóstolása egyéni program, érdemes kisebb csoportokban végigjárni a sátrakat vagy ahol talál helyet az ember ott akár egy helyben az egész estét is el lehet tölteni és magunkba szívni a rendezvény hangulatát.

A busz 23 órára érkezik oda ahol leszálltunk róla így lehetőséged van vele visszamenni a szállodába. Akik még tovább maradnak azoknak a taxis közlekedés javasolt a kb. 30 eurós viteldíjat 4-6 felé szétdobva várhatóan nem ez lesz az est legdrágább költése.

Vasárnap:

11:00-kor indulunk a szállodától és a müncheni közlekedési múzeumot nézzük meg (a világ legnagyobb technikai múzeuma, körülbelül 28 000 darabból álló gyűjtemény, kb 3 óra), majd szabadprogram Münchenben.  https://goo.gl/maps/YMn9VaFuQ262

Este ismét a literes, 12%-os korsók birodalmában teszünk látogatást szintén egyéni bejárással, este (16-17 órakor) ismét irány a 185. Október Fest.  Várhatóan ismét két fordulóval mindenkit bevisz a busz és egy fordulóval 22 órakor vissza is hoz ha ott leszel. A későbbi szállásra visszajutáshoz a taxi javasolt, de vegyétek figyelembe, hogy másnap 9 órakor már start van, irány a gyár.

Hétfő:

Reggelit követően 9 órakor találkozunk a szálloda előtt.

Délelőtti programunk 10 órakor a müncheni gyár megtekintése így 9:45-re a BMW Weltbe kell lennünk! A gyárlátogatás után dél körül javasolt megtekinteni a BMW Múzeumot vagy/és a Weltet is.  

14 órára a buszosoknak már a másfél kilométerre lévő BMW Classic megtekintése következik ezért ha erről nem akarnak lemaradni 13:40-kor a buszon kell lenniük. A BMW Classic megtekintését követően a buszosok kb. 16 órakor egyből indulnak is hazafele.

A Classicot az autós túrázók 15 órakor nézik meg.  Az autósok 17 órakor tudnak hazaindulni, immár egyénileg, kisebb csoportokba szerveződve.

A hazaérkezés reményeim szerint sok élménnyel gazdagabban az esti-hajnali órákban várható!

A programra jelentkezéseket a részvételi díj befizetésével fogadunk! A szállások frekventált oka miatt a legvégső jelentkezési és fizetési határidő július 7., 

Részvételi díjak (minimális mértékben még változhatnak):

Sajnos az Euro eladási ára a bankban bőven 323Ft felett van és a Sörfesztivál felár sem csökkenti a kapott árainkat a szállásokon, de igyekeztük minimálisra alkudni (és időben foglalni) a szállásokat (ahol 80 embernek el kell férnie)

Buszos verzióra klubtagoknak (minden klubtagunk magával egy embert klubtagi áron hozhat): 90.000- Ft/fő (max 49 fő jelentkezési és befizetési sorrendben)

Autós rövid verzió tagoknak (ugyan az mint a buszos verzió busz nélkül (minden klubtagunk magával egy embert klubtagi áron hozhat): 63.000-Ft/fő (max 10 fő jelentkezési és befizetési sorrendben)

Autós hosszú verzióra tagoknak (minden klubtagunk magával egy embert klubtagi áron hozhat): 127.000-Ft/fő (max 30 fő jelentkezési és befizetési sorrendben)

Nem klubtagoknak 6.000 Ft/fő felár.

Minden árunk tartalmazza az út során szükséges szállásokat, reggelivel. Belépőket a BMW gyárba és a BMW Classic-ba. A buszos utazóknak a busz költségét is.

NEM tartalmazza a vacsorákat, a belépőket a sörfesztiválra és egyéb helyekre pld rafting, kilátó, stb., (kivéve a fent említett gyárat és Classicot).

Ha kérdésed van hívj vagy írj!

Szervező: Horváth Zoltán +36 70 454 1111

(Erre a túránkra is igaz mint bármely másik utunkra, hogy nagy szabadságot adunk a résztvevőknek és aki ki akar hagyni egyes programokat szabad döntése és kedve szerint bátran bármikor megteheti.)

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .