fbpx

2017. 03. 15-19. Horvátország BMW autós túra

Horvátország, BMW autós túra!

Március közepén 5 napos látogatást teszünk Horvátországba. Látogatásunk fő céljai a kikapcsolódás, pihenés, egy kis gasztro kitekintés és nem utolsó sorban kedvenc autóink kormányának bejáratása a 2017-es szezonunkra. A várható össztáv: kb. 1.500 km.

Nézd meg a várható programokat és ha tetszik jelentkezz mielöbb mert korlátozottak a helyek!

A szállásunk egy 3* szállodában, közvetlen a tengerparton, Abbázia központjától a tengerparti sétányon 10 perces sétatávolságra lesz. A kétágyas szobáink tengerre néző erkélyes panorámával rendelkeznek és a szálloda beltéri és kültéri medencével is rendelkezik. Reggelinket és a vacsoránkat is a hotelben szolgálják fel.

      

Költség: 60.000- Ft/fő (4 éjszaka szállás félpanzióval)

Várható programok:

Reggelente kis tengerparti kocogás, kényelmesebbeknek kávézás 🙂

1, nap

Utazás, Varazdin és Opatija megtekintése

Odaúton útba ejtjük Varasdot, ami sokáig volt Horvátország székhelye. A város leghíresebb nevezetessége a barokk stílusú Erdődy-vár. Ezért be is iktatjuk a programunkba és egy rövidebb ülőgumó mozgatás közben megtekintjük, mivel a város történelmi hangulata mindenképpen megér egy sétát.

varazdin-2

Opatija 

A Fiumétól nyolc kilométerre nyugatra, a Kvarner-öböl partján fekvő egykori Abbázia üdülőváros még ma is azt a békebeli hangulatot árasztja, ami fénykorára, a XIX-XX. század fordulójára volt jellemző. 1884-ben a vasút kiépülésével vendégektől pezsgő üdülőhellyé vált. 1907-re Karlsbad után a Monarchia második legnagyobb nyaralóhelye lett, ahol több neves személyiség, köztük I. Ferenc József, több király és művész is megfordult. A klimatikus gyógyhelyként is híres Abbázia szanatóriumait magyar orvosok vezették. A télen-nyáron kellemes éghajlatú, mediterrán növényzetű város számos gyönyörű pálma-, leander- és babérparkkal büszkélkedik, melyek árnyékában gazdag eleganciát sugárzó villák, szállodák bújnak meg. Strandsétányát, a Lungomarét száz éve kezdték kiépíteni. További látnivalói közül a Sirályos leány szobrát, a Szent Jakab templomot és régi neves villáit (Angiolina, Amalia) érdemes megemlíteni.

opatija

1-nap

2, nap

Rovinj 

Az Isztria nyugati partvidékén, Pula és Koper között található festői kisváros a Kr. u. III-IV. században létesült romantikusan kopott, színes házfalai, a kiakasztott száradó ruhák, a kikötők vízén ringatózó halászcsónakok, a középkori eredetű óváros szűk, kacskaringós sikátorai, utcácskái valódi mediterrán hangulatot kölcsönöznek Rovinjnak. 

rovinj-kepek-04

Pula

Az Isztriai-félsziget délnyugati részén fekvő Pula – magyarul Póla – Kr. e. 177-ben került római fennhatóság alá, virágkorát Augustus császár idején, az I. század első felében élte; ekkor épültek a település legjelentősebb római kori létesítményei, az amfiteátrum, két színház, templomok, paloták. Közülük jó néhány ma is látható, így a kis ékszerdobozhoz hasonló Augustus és Róma-templom, a Sergius-diadalív, a Herkules-kapu, a kettős ívű Porta Geminia kapu, a késő római korból számos ókeresztény bazilika és templom, de mind közül a leghíresebb az igen jó állapotban fennmaradt amfiteátrum. A hatalmas építmény – 23 ezer fő befogadását tette lehetővé – jól szemlélteti Pula korabeli jelentőségét; a római kori amfiteátrumok közül az öt legnagyobb közé tartozik. Az egykor kegyetlen rendezvényeknek otthont adó épületben ma koncerteket, fesztiválokat rendeznek.

pula

2-nap

 

3. nap

Postojna

postojna-cave_032 postojna-var postojna-patak  4-nap

4. nap

KRK szigetre teszünk látogatást.

A várható program kis városnézés, hajókázás, egy kolostor felkeresése idegenvezetéssel, majd egy autentikus Peka ebéd elfogyasztása Horvátország egyik legszebb éttermében (160 Kuna/fő).

  

 

 

Gasztro kiválóságok kóstolása a horvátországi 5 napunk alatt:

 sonka

Küldd el most a jelentkezéseteket az elnok@bmwautoklub.hu címre! Jelentkezéseket csak korlátozott mértékben tudunk fogadni és  már 18-an jelentkeztek.

Szervező: Horváth Zoltán 70 454 11 11