fbpx

2015. 09. 26-28 BMW gyárlátogatás Lipcse

BMW i gyárlátogatás!!!

Idén a szeptember végi vénasszonyok nyarán, olyan gyárat nézünk meg amit eddig még nem láttunk. Bár Lipcsében a BMW gyárban már kétszer is voltunk, de az itt létrehozott karbon BMW gyártást és az ezekből készülő i modelleket eddig még nem tudtuk megnézni a gyártósoron, hisz 2012-ben amikor itt jártunk, akkor még csak az alapokat készítették. Most azonban már az i3 és az i8 modellek is kigördülnek a gyártócsarnok kapuján.

A gyárlátogatós programunk 3 napos lesz. 2015 szeptember 26-án szombaton reggel 8:02-kor indulunk a buszunkkal a megszokott helyünkről (M1-M7 közös szakaszának az elején található közért parkolójából) Budapest XI. kerület, Budaörsi út – Bozókvár utca sarok. A busz 7:30-ra érkezik, a pontos indulás miatt kérjük mindenki legkésőbb 7:50-re érjen oda!

Nem várunk senkire az egész túra során!!!

Az első esténket (550 km) Prágában töltjük egy kis városnézéssel és közös vacsorázással (U Fleku). (Szállás: Hotel Ibis Mala Strana,Plzenská 14.)

Prága-éjjel-660x330

Második napon (200 km) útban Lipcse felé a környéken lévő természeti látványosságokat csodáljuk meg.  Németország legkeletibb csücskében, a kanyargó Elba mentén található az ország egyik legszebb természeti értéke, a Szász Svájcnak nevezett, 36 ezer hektáron elterülő Nemzeti Park. A régió különleges alakú, erodált sziklaszirtjeiről nevezetes, mely egész Közép-Európában egyedülálló. A mélyen szabdalt völgyek, a tátongó szakadékok és a lecsiszolt hegytetők szinte mesebeli környezetbe repítik a látogatót. A lélegzetelállító panoráma mellett Szász Svájc talán leghíresebb látványossága a Bastei-híd és sziklák, ahonnan páratlan kilátás nyílik az Elbára, a Königstein erőd, valamint Flössersteig rabló báró kastélya.

a.8.5.szasz_svajc

Ezt követően  délutáni és kora esti óráinkat a közeli Drezdában töltjük. Kellemes séták közepette felfedezzük a város látványosságait, majd az esti közös vacsoránkat is itt fogyasztjuk el. Szászország fővárosát kulturális szerepe miatt az Elba parti Firenzének is nevezik.  A várost 1945-ben súlyos bombázás pusztította el ( sajnos mondhatjuk, hogy egy háborús bűntett, ami nem került soha bíróság elé, persze a győztesek követték el), épületei akkor nagyrészt megsemmisültek. Azonban 70 év alatt csodálatos újjászületésen esett át ma az egyik legélhetőbb német város: területének 62%-a zöldövezet.

a.1.3.drezda

Vasárnap csak a késő esti órákban érkezünk Lipcsébe a szállásunkra. (Ibis Leipzig Nord-Ost, Leipziger Strasse 125.)

Harmadik nap reggelén (780 km) a BMW gyárban kezdünk, ahol az ígéretek szerint épp az i modellek lesznek gyártósoron. 2-3 órás programunkat követően indulunk hazafele ahova a megérkezés a szokásos kora hajnali órákban lesz várható.

 

Az első három esetben a díj tartalmazza az utazás, a szállás+reggeli és a BMW gyárlátogatás költségét! A negyedik esetben az utazási költség nincs benne, az ötödik esetben pedig csak a gyárlátogatás van benne.

Szervező: Horváth Zoltán 70/454-1111

i3

A BMW lipcsei gyára:

Karl Schwanzer 1973-ban álmodta meg a BMW müncheni központjának „négyhengeres” struktúráját, megalkotva ezzel a világ egyik legszebb vállalatcentrumát, amelyet 2013-ban a világ 10 legnagyszerűbb létesítményi objektuma közé is beválasztottak. A BMW Group az elmúlt évtizedekben megannyi világhírű tervezővel dolgozott együtt, így Sir Nicholas Grimshaw, Coop Himmelb(l)au és Gunter Henn mellett többek között Zaha Hadid építészmérnökkel is, aki tíz évvel ezelőtt létrehozta a vállalatcsoport lipcsei gyárának többszörösen díjnyertes központi épületét.

„A BMW Group lipcsei gyárának központi épülete a vállalatcsoport egymásra épülő, kooperatív munkafolyamatok iránti maximális elkötelezettségét tükrözi, kerülve az egyes fázisok hagyományosan módszeres elkülönítését, amely egyre kevésbé elfogadott a modern munkahelyeken” – nyilatkozta Zaha Hadid az objektum fennállásának tizedik évfordulója alkalmából. „Az egységesítés, az eljárások közötti szüntelen információcsere és az együttműködés jellemzi leginkább a BMW Group lipcsei gyárát, ahol a dolgozók így képesek időről időre megújulni és ezáltal olyan úttörő rendszereket kifejleszteni, mint az innovatív BMW i3 és BMW i8 modellek, amelyek jelentős mértékben csökkentik a környezetszennyezést, miközben a zöld perspektívákra motiválják az embereket. A BMW Group lipcsei sikertörténete egy jövőbe mutató elképzelés, ambíció és elkötelezettség mindazok számára, akik a részesei lehetnek. A legmélyebb gratulációm a tizedik évforduló alkalmából” – fogalmazott a brit-iraki származású építészmérnök.

A BMW a kétévente megrendezett velencei dizájn-fesztiválon már 2002-ben bemutatta a lipcsei gyár szerkezeti koncepcióját, amelyért a tervezőt két évvel később Pritzker Építészmérnöki Díjjal tüntették ki. A bajor gyártó lipcsei létesítménye a németországi Deutsche Architekturpreis építészeti elismerést is elnyerte.

A központi épület belső kialakítása a teljesen áttekinthető és optimális hatékonyságú munkakörnyezet vezérelvét követi. Az üzemben a félkész autók mintegy 600 métert nyitott gyártószalagon, az irodán keresztül tesznek meg az összeszerelési munkafolyamat különböző fázisai között, egészen a fényezőkamrákig, a több ezer alkalmazott és a látogatók szeme láttára. A dolgozók és a vendégek még a gyár étkezőjében ülve is szemtanúi lehetnek, amint a félkész autók hangtalanul elsuhannak mellettük. Mint ilyen, a gyártási folyamatok közötti közvetlen kapcsolat és az autókészítés közelsége új értelmet nyer a lipcsei üzemben, amelyről az egyedülálló épületkoncepció kitalálója, Zaha Hadid a következőt mondta: „Lipcsében egy percre sem áll le az élet, az épület minden szegletéből árad felénk az energia.”

Egy hely, ahol a technológia és a szerkezeti innováció úttörő funkcionalitással egyesül: a szinte megérinthető munkafolyamatok és összeszerelési fázisok a világ egyik legmodernebb és leginkább fenntartható gyárának alapvető értékeit tükrözik. 2005-ös üzembe állítása óta a BMW Group lipcsei gyárában több mint 1,6 millió jármű gurult le a gyártósorról, köztük a két innovatív BMW i modellel, a tisztán elektromos hajtáslánccal szerelt BMW i3-mal és a BMW i8 plug-in hibrid sportautóval.

Az elmúlt több mint 40 évben a BMW Group több száz kulturális kezdeményezést pártfogolt világszerte, a kortárs művészetektől kezdve, a jazzen és a klasszikus zenén át, egészen a dizájnművészetekig és az építészetig. Lipcsében a BMW a Szépművészeti Múzeum, a Jazz Napok fesztivál, a Lipcsei Nemzetközi Művészeti Programsorozat, a „Kunstareal Baumwollspinnerei”, az a-capella Fesztivál és a Bach Fesztivál kiemelt támogatója.

I8

 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .