fbpx

Kötelező biztosítás 2012

A 2012. év kötelező gépjármű biztosításokkal kapcsolatos új információit az alábbiakban foglalom össze:

Legfontosabb újdonság a „Baleseti Adó” bevezetése, amelyet 2011.november 21.-én, hétfőn megszavazott a Parlament. A Baleseti Adó 2012. január 1.-től fizetendő minden kötelező gépjármű biztosítás után attól függetlenül, hogy okozott-e kárt az autós vagy sem. Tehát a neve egy picit megtévesztő annyiban, hogy nem kizárólag a károkozó autósok, hanem mindenki megfizeti. A törvény szerint a Baleseti Adó kizárólag az egészségügy finanszírozására költhető el az állam által, tehát ezzel mindannyian hozzájárulunk a katasztrófális pénzügyi helyzetben lévő egészségügy költségvetéséhez. (Ezzel indokolták a bevezetését.) A Baleseti Adó mértéke az éves kgfb díj 30%-a, tehát egy 10.000.-Ft éves díjú kgfb után 3.000.-Ft Baleseti Adó fizetendő. Az adó beszedése a biztosítótársaságok feladata, ezért bevallási kötelezettségünk nincs, az adó beépül a biztosítási díjba. Fontos, hogy ez idáig a biztosítók díjtájékoztatói még NEM tartalmazták a baleseti adót, így aki on-line kalkulált, az ott megjelent díj még e nélkül jelent meg (mivel a törvény megszavazása előtt nem jeleníthették meg a biztosítók). Ebben változás ezen a héten várható, ill. néhány netes kalkulátor már tartalmazza is. A biztosítók a beszedett adót elkülönítetten kezelik és utalják az államkasszába.

Az elmúlt 3 hét tapasztalatai alapján a biztosítótársaságok közötti éles piaci verseny miatt jövőre is jelentősen csökkenő díjakkal találkozhattunk, ami nagyjából kompenzálja a Baleseti Adót egy átlagos ügyfél esetében. Kalkulálni a www.nordkapp.hu honlapon kihelyezett on-line tarifálóval tudtok!!!

Akinek a biztosítási szerződése 2010.január 1.-ét követően indult, ott már nem a naptári év, hanem évközben a szerződés kezdete az évforduló, amire a kedvezmények miatt nagyon érdemes figyelni, mert év közben könnyebb elsiklani felette, mint most amikor a média tele van a témával.

A klub érdekében tárgyalásokat kezdtünk biztosítókkal a veterán tarifa kötési lehetősége érdekében, aminek a fejleményeiről tájékoztatni fogunk Benneteket is.

Fontos biztosítási piacot érintő információ, hogy nemcsak a kötelező gépjármű biztosítás, hanem a casco és lakásbiztosítások esetén is hasonlóan éles verseny kezd kialakulni a biztosítók között aminek mi ügyfelek vagyunk a nyertesei. Ezért annak aki 2-3 éve nem módosított a casco vagy lakásbiztosítási díján, szinte százszázalékos valószínűséggel tudunk kedvezőbb díjat közölni…!!! Díjat számolni ebben az esetben az online felületen tudtok!!!

Egyéni kérdésekben örömmel állok a továbbiakban is rendelkezésetekre az alábbi elérhetőségeimen:

Halász Zoltán
halasz.zoltan@nordkapp.hu
+36 20/579-2262

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .