fbpx

Michelin Pilot Alpin téli biztonság az autóversenyzők számára is alapkövetelmény

A Michelin csoportnál az autóversenyzés a kutatás-fejlesztés folyamatának szerves részét képezi. Miközben a Csoport évente több mint 550 millió eurót juttat a Technológiai Központjának, valódi laboratóriumként tekint az autóversenyzésre, ahol a legkeményebb körülmények között validálhatja az új fejlesztéseket. És melyek a versenyzők elvárásai? Röviden, olyan gumiabroncsokra van szükségük, melyek maximális tapadást, megbízhatóságot és sokoldalúságot biztosítanak.

A Rali-világbajnokság (WRC) egyik állomását jelentő Monte Carlo Rally jól illusztrálja, hogy mennyire változatos téli körülményekkel kell a versenyzőknek szembenézniük egyetlen verseny során. A versenypályán előfordul hideg, száraz aszfalt, de olyan útszakasz is, mely nedves, havas vagy jeges.  A 2012-es évadra a Michelin kifejlesztett egy új abroncsot, mely optimális tapadást tud biztosítani a fenti útviszonyok mindegyikén, növelve ezáltal a biztonságot és vezetési teljesítményt.

Különleges képességei ellenére, még a nyolcszoros Rali-világbajnoknak is szüksége van nagyteljesítményű gumiabroncsokra. Sébastien Loeb így nyilatkozott: „Havon még a világbajnoknak is elengedhetetlen a megfelelő gumiabroncs.”

A MINI World Rally Team csapatfőnöke, Dave Wilcock és műszaki igazgatója, David Lapworth szerint: „A versenyzőknek olyan gumiabroncsra van szükségük, amivel magabiztosan versenyezhetnek és elmehetnek egészen a tapadás határáig, de azon túl soha.”

Minden téli gumiabroncs-felhasználó egyetért. Lehet nagyteljesítményű SUV tulajdonos, autógyártó, autóversenyző vagy csapatigazgató, mindenki olyan gumiabroncsot keres, ami biztonságos, vagyis megfelelő tapadást biztosít.

Az új MICHELIN Pilot Alpin és MICHELIN Latitude Alpin, nagyteljesítményű autókra tervezett gumiabroncsok teljesítik a biztonságra vonatkozó, minden másnál fontosabb követelményt. Sőt, ennél még tovább is mennek. Kivételes mobilitást, irányíthatóságot, valamint kimagaslóan hosszú élettartamot biztosítanak. Ily módon ezek az abroncsok megfelelnek a teljesítmény-egyensúly kihívásának.

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .