fbpx

Dr Bernáth Zoltán emlék oldal

A klub elnöksége sajnálattal tudatja, hogy Dr Bernáth Zoltán a BMW Autóklub alapító tagja és örökös tiszteletbeli elnöke 2020 július 28-án közel 92 éves korában elhunyt.

Zoli bácsi, az alapítástól a klub 1968-as betiltásáig, majd a 1995-ös újra indulásától 2009. május 27-ig töltötte be az első magyarországi márkaklub elnöki tisztét. Jó kapcsolatokat ápolt az Európai BMW Klubbal, Magyarországon egyedüliként megkapta a Márka Barátja kitüntetést. Működése alatt három BMW Európa találkozót rendezett a klub.

A havi rendszerességgel tartott klubnapokon kívül számos hazai és külföldi program, évenkénti gyárlátogatás az emlékezetes „Jégre menyünk” és a felejthetetlen „Tihanyi Találkozók” fűződnek működéséhez. Mindenkor a klub érdekei irányították elnöki tevékenységét, amivel kivívta a tagság megbecsülését, tiszteletét. Visszavonulása után a klub elnökség javaslatára a tagság örökös tiszteletbeli elnökké választotta. Fájó szívvel búcsúzunk most tőle, emlékét megőrizzük.

______________________________________________________________________________

Egy cikk az akkor még 90 éves dr. Bernáth Zoltánnal: https://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/90-eves-dr-bernath

Kedves Mindenki! A linken a Dr Bernáth Zoltánnal történt beszélgetést olvashatjátok, amely 2 évvel ezelőtt készült a 90. éves születésnapja alkalmából.
Sajnos ez lett az utolsó kerek évfordulós riport, mert Zoli bácsi a BMW Autóklub alapítója, a BMW Autóklub Magyarország örökös tiszteletbeli elnöke, a hét elején itt hagyott minket.
Máig is a legjobban megszervezett BMW Európa találkozók megrendezése, az általatok is ismert BMW Klubélet újság szerkesztése és sok egyéb a BMW-sek egységét segítő tevékenység fűződik a nevéhez.
Nekem nagyon szomorú a halála, mert mind az említett rendezvények, mind pedig az újság kapcsán két évtizede évente, vagy hat alkalommal találkoztunk.
Igazi, a klasszikus értelemben vett finom úriember volt, a BMW márka iránti elkötelezettsége 1962 óta, példaértékű volt. Kedves Zoli bátyám! Nyugodj békében, igyekszünk az általad vitt vonalat folytatni.
Emlékedet tisztelettel megőrizzük.
Petrich Ákos, BMW Motoros Túraklub elnöke.

A mi megismerkedésünk 1999 ben történt és akkor is ismertem meg a klubot magát. Érdekes a történet mert először az Olívia lányom barátkozott össze a Hollósi Simon utcai játszótéren ahol laktunk és BMW autónk volt, Bernáth Edittel és kislányával a Julikával. Edittel való barátkozások kapcsán merült fel hogy létezik egy BMW klub melynek édesapja Dr Bernáth Zoltán az elnöke. Így ismertem meg a Zoli bácsit és kedves családját, Bernáth Ágit is aki sok éven keresztül aktív tagja és szervezője volt a klubnak, míg Edit fotózott a rendezvényeken. Ezt követően én 2000 ben beléptem a klubba majd egy év múlva, több éven keresztül elnökségi tagja majd a Fehérvári szervezetnek vezetője lettem. Zoli bácsiban egy rendes,tisztességes, intelligens és korrekt embert, barátot ismertem meg akivel mindvégig jó baráti kapcsolatot ápoltam. Elvesztése komoly szomorúságot okoz és a BMW-s társadalom kiemelkedő,történelmi alakját veszítettük el … és így búcsúzunk tőle. Részvétem a családjának melyet személyesen is tolmácsolok. Horti János, BMW Autóklub tagja.