fbpx

Michelin téligumi

A Michelin bemutatja az új MICHELIN Pilot Alpin és MICHELIN Latitude Alpin nagyteljesítményű autókra és SUV járművekre való téli gumiabroncsait. A tervek szerint 2012 tavaszán jelenik meg az európai utánpótlás piacokon a két abroncs, melyek páratlan teljesítményt kínálnak a biztonság, a mobilitás és a hosszú élettartam tekintetében.

E teljesítmény-egyensúly megvalósítása érdekében a Michelin előzetes vizsgálatokat végzett, és több mint 4000 autóst kért fel Németországban, Franciaországban, Oroszországban, Svédországban és Kanadában, hogy osszák meg téli vezetési tapasztalataikat. Ily módon, közel 12.000 olyan esetet sikerült összegyűjteni és elemezni, melyben a vezető elveszítette uralmát a járműve felett. A közlekedési viszonyok majdnem minden típusát sikerült vizsgálni, például amikor az utakat:
–    Friss porhó borítja.
–    Kemény, tömör hó borítja.
–    Szikrázó, jeges hó borítja, mely megolvadt, majd újra megfagyott.
–    Olvadó, latyakos hó borítja.
–    Részben borítja hó. Ahol kerekek haladtak el, kilátszik az útburkolat.

A biztonság iránti közös elkötelezettség

•    Téli biztonság: az autósok alapvető szükséglete
A közvetlenül az autósokkal végzett felmérések egy fontos dologra mutattak rá, mégpedig arra, hogy világszerte a nagyteljesítményű autók és SUV-k tulajdonosainak prioritásai az évszaktól függően változnak.  Nyáron a vezetési élmény a legfontosabb számukra, ami érzelmi kötődés kialakulását teszi lehetővé a járművükkel. Télen a biztonságot tartják a legfontosabbnak, és a vezetési élmény másodlagos jelentőségű. Vannak autósok, akik szerint a téli vezetés nem is jelenthet élményt. Azt akarják, hogy gond nélkül tudjanak fékezni, megállni és kanyarodni. A mobilitást tartják a legfontosabbnak, ami elsősorban az SUV vezetőknek azt jelenti, hogy el tudjanak indulni emelkedőn felfelé. Tulajdonképpen uralni akarják a járművüket mindenféle úton és burkolaton.

•    Téli biztonság: az autógyártók egyik legfontosabb feladata
Az autógyártók ebben a kérdésben soha nem engednek, a biztonság az alapértékeik egyikévé vált. A gumiabroncsoknak – különösen a MICHELIN abroncsoknak – tulajdonított kiemelt szerep az elkötelezettségük részét képezi. Michael Haupt, a Porsche abroncsfejlesztési igazgatója a következőket mondta erről az elkötelezettségről: „A téli gumiabroncsainknál a legfontosabb a vezetés biztonsága és a stabilitás, valamint a féktávolság függetlenül attól, hogy vizes, jeges vagy havas az útburkolat.”

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .