fbpx

Csehországi autós túra beszámolók 3.

Csehországi túra 3.nap

2013. május 3. péntek

Reggel nagy ködre ébredtünk. Sajnos a csodálatos természeti környezetből emiatt szinte semmit sem láttunk, pedig egy síparadicsomban voltunk.

Továbbindultunk  Domazlicébe. A kisváros óvárosa csodálatos állapotban megmaradt. A város neve- zetessége az ún. ferde torony. Oda pár vállalkozó szellemű fel is kapaszkodott. Kb. egy órás időzés után Kladruby felé vettük az irányt. Egy bencés apátság található ott, egyelőre az állapota kicsit lerobbant, de ettől élvezhető volt. A templom belseje viszont csodálatos bár borzasztó hideg volt benne, így nem tudtuk megcsodálni teljeskörűen a pompás belsőt. Ezután a SOOS természetvédelmi terület egyedülálló mocsara felé vettük az irányt. Ott pallók felett nézhettük és szagolhattuk a bugyborékoló mocsarat. Megérte a kitérőt!

Innen Karlovy Varyba mentünk, ott volt a szállásunk, amit végülis némi huzavona, félreértések tisztázása után mindenki elfoglalhatott. Karlovy Vary tele volt húsvétozó oroszokkal, a pincérek az éttermek bejáratánál kedves „Zdraszvujtye” köszöntéssel hívogattak befelé, de este megtaláltuk a remek Svejk kocsmát, ahol a dr. Becher receptje által készített gyógylikőr (Becherovka) mellett kedélyesen beszélgettünk.

 

Bukovszky Péter

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .