fbpx

Budapest Classic Grand Prix immár kilencedszer május 11-én

Budapest Classic Grand Prix immár kilencedszer május 11-én

Az idén tíz éves Mercedes-Benz Classics Magyarország Egyesület immár kilencedik alkalommal rendezi meg a Budapest Classic Grand Prix márka független oldtimer versenyét.

 

Hagyományainkhoz híven a főváros és vonzáskörzete szépségeit és érdekességeit érinti a„guruló autó múzeum”.  A verseny főszponzora a Mercedes-Benz Magyarország, az autó feltalálójának hazai képviselete.

 

A szokásoknak megfelelően a rajt és a cél a Kempinski Hotel Corvinus Budapest előtt lesz. A szálloda – amelynek nemrégiben felújított földszintje méltán aspirál a város új életmód és gasztronómiai központja címre -, biztosítja a díjkiosztó és az azt követő nagyszerű vacsora helyszínét is.

 

Az útvonalat a versenyzők csak majd az itiner alapján ismerhetik meg, de annyit már most elárulhatunk, hogy a város nevezetességei mellett a Mercedes szalonokat tervezzük útba ejteni. A versenyen nem a gyorsaság, hanem a pontosság a lényeg. Mintegy tíz 1/100-as mért szakasz és több pecsételési hely alapján a kapott pontok döntik majd el a verseny végeredményét. A teljes útvonal hossza kb. 120-130 km lesz.

 

Az első három helyezett a BPCGP értékes és egyedülálló arany, ezüst és bronz szobrát viheti haza. Az egyes szakaszok győzteseit igen szép antik hatású plakettek fogják emlékeztetni hosszú éveken át az elért sikerre. Emellett szponzoraink is különféle értékes díjakkal kedveskednek a résztvevőknek.

 

A versenyre youngtimerek nevezését is elfogadjuk, eredményüket pedig külön értékeljük.

 

A jelentkezést a regisztráció napjáig elfogadjuk.

A verseny tervezett ideje 2013. május 11. szombat:

 

 7.00-10.00  Reggeli a Hotel különtermében
 9.30-tól  Start, a versenyzőket percenként indítjuk
 15.00  Az első befutó várható érkezése
 19:00  Díjkiosztó és díszvacsora

 

 

 

 

 

 

Szeretettel várunk minden oldtimer rajongót versenyzőként vagy nézőként.

 

Üdvözlettel

A BPCGP szervezői csapata

 

www. bpcgp.hu

www.facebook.com/bpcgp

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .