2A ​Péntek reggel elindultunk meghódítani a Vezúvot.

Péntek reggel elindultunk meghódítani a Vezúvot.
Az esős úton gyakorolhattuk a farolást,  így plusz vezetési élményben volt részünk, amit a felfelé vezető csúszós,  kanyargós út nyújtott. Volt olyan klubtársunk, aki a menetstabilizátor kikapcsolásával próbálta fokozni ezen élvezetek mértékét. Aki így is vállalta, hogy kitekint az út mellé,  érdekes, megkövesedett láva látványában volt része,ott, ahol nem takarta növényzet. Mivel folyamatosan esett az eső, így csak a felső parkolóig jutottunk el, innen gyalog lehet megközelíteni a krátert, azonban biztonsági okokból nem mehettünk fel a csúcsra.
A következő célpont a közelben, a még mindig részben feltáratlan Pompej volt. Körülbelül 11 ezer ember élt itt, az akkoriban nagyvárosnak számító Pompejben. Az i.u. 79-ben, a Vezúv kitörése után 7-8 méter magasságban izzó hamu borított el mindent. Mint megtudtuk, az 1700-as évek közepén kezdték el feltárni. A város utcáin sétálva találhatunk eredeti falfestményeket, mozaikokat, épületrészeket, amit nem tett tönkre a hamu. A régészek érdekes üregeket találtak a hamuban, amit aztán gipsszel kiöntöttek, így láthatóvá vált, hogyan haltak meg. Ezeket a gipsz emberi formákat is megnéztük. Sétálhattunk a város főterén, az amfiteátrumban átélhettük az egykori viadalok hangulatát.
A lenyűgöző Pompej után Sorrento-t vettük célba. A festői kisváros felett a hegyen volt a szállás, ahonnan csodálatos panoráma nyílt a városra és a tengerre. A vállalkozó kedvű klubtagokkal bevállaltunk egy esti sétát Sorrento-ban. Felfedeztük a helyi kis boltokat, mindenki megtalálta az érdeklődésének megfelelő kínálatot. Azonban, érdekes módon mindenki egy bizonyos Limoncellót készítő kis boltban fejezte be az esti programot. Itt Giovanni lelkesen kínálta a helyi likőr többféle változatát, közben igen fontos információhoz jutottunk, minthogy Zoli ( a Főni) iszik. Rövidesen mi is erre a sorsra jutottunk, így kalákában, széles vigyorral az arcunkon hallgattuk a mentorunk hiányos magyar tudásának ismertetését.
Bátran állíthatom mindenki nevében, hogy nagyon jól éreztük magunkat!
Szalai Kriszti

Leave A Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..