fbpx

10 nagyszerű tipp az üzemanyag-megtakarításhoz.

  Jaj! Ha minden tankolás szinte fáj az Ön pénztárcájának, hajtson végre néhány apró, de igen hasznos változtatást vezetési stílusában. Üzemanyagot és pénzt takaríthat meg, ráadásul mindez a környezet számára is előnyös

1. TIPP
Haladjon egyenletesen
Törekedjen egyenletes és állandó haladásra az energiazabáló gyors-lassú váltások helyett. Vezessen állandó sebességgel, kerülje a gyors megállásokat és elindulásokat, amelyek a motor erősebb igénybevételét eredményezik.

2. TIPP
Ügyeljen a sebességváltásra
2000–2500 /perc fordulatszámon váltson sebességet, hogy a motor fordulatszámát a lehető legalacsonyabban tartsa, és optimális legyen a hatékonyság.

3. TIPP
Ellenőrizze a nyomást
Rendkívül fontos biztosítani a gépkocsi abroncsnyomását, mivel az alacsony nyomás magasabb üzemanyag-fogyasztást, a magas nyomás pedig rosszabb tapadást eredményez.

4. TIPP
Tekintsen hosszabban előre, hogy tarthassa a sebességet
Ha előbbre néz, és nem érik váratlanul az események, azzal nemcsak vezetése biztonságáért tesz igen sokat, hanem sebessége is állandó lehet, és elkerülheti az üzemanyag-felhasználás hirtelen megugrásait is.

5. TIPP
Használja módjával a légkondicionálót
Használja takarékosan a légkondicionálót, különösen a városban, ahol valószínű, hogy a sebessége maximálisra van állítva és így leszívják járműve energiáját.

6. TIPP
Nagy sebesség mellett tartsa az ablakokat zárva
Az autópályán akár egy nyitott ablak is növelheti az üzemanyag fogyasztást, mert a beáramló levegő légellenállást generál.

7. TIPP
Nem halad? Állítsa le a motort.
Ha járművével áll, tegyen úgy, mint egy taxisofőr a taxiállásban: állítsa le a motort. Erre sor kerülhet forgalmi dugóban vagy vasúti átjárónál, közlekedési lámpánál, feltéve, hogy ezt biztonságosan megteheti.

8. TIPP
Szabaduljon meg a feleslegtől
Kerülje a túlterhelést. A felesleges súly növeli az üzemanyag-fogyasztást és a szennyező káros anyagok kibocsátását. Szerelje le a használaton kívüli tartozékokat, például a tetőcsomagtartót, amelyek rontják az aerodinamikai jellemzőket.

9. TIPP
Húzza ki szerkentyűit
A kiegészítő elektromos berendezések, például a mobiltelefonok és az MP3 töltők, energiát és üzemanyagot fogyasztanak. Ha lehet, akkor kerülje az elektromos eszközök használatát a gépjárműben.

10. TIPP
Talán a legfontosabb: válasszon energiatakarékos gumikat
Gumiabroncsai nagymértékben befolyásolják üzemanyag-fogyasztását. Minden tele tank egy negyedét a gumiabroncsok használják fel.

Ha betartja ezeket a tanácsokat, igazán elégedett lehet, hiszen kevesebb üzemanyagot kell vásárolnia, és a környezetéért is tesz valamit. Ennyire egyszerű eljutni A pontból B pontba kevesebb energiával!

Készítette a MICHELIN

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .