fbpx

2023. 09. 9-16. BMW Autóklub tengeri vitorlázás az Amalfi partvidéken

Megvan az időpont 2023. szeptember 9-16.

Idén hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerül első tengeri vitorlázós programunk. Nem máshova mint a két éve meglátogatott csodás dél Olasz Amalfi partvidékre.

Látványos helyek, egymást sűrűn követve, ráadásul a legszebb oldaláról, kiváltságosan a tenger felől is meg tudjuk csodálni.

Nézd meg a videót mire számíthatsz a hajón. Csodás franciágyas szobák, nagyméretű fürdőszobák, hatalmas körpanorámás nappali, emeleti és földszinti napozóágyak, első kiülő-étkező közvetlen kijárással a konyhából.

És álljon itt pár további kép a várható panorámáról, környezeti képekről:

A partszakasz gazdag történelmi és kulturális látnivalói mellett miénk lehet a több remek sziget is,  Capri, Ischia és Procida is! Közepes és kis szelekre lehet számítani, de ezért maximálisan kárpótolnak a viszonylag kis távolságok a kikötésre érdemes pontok közt, a tenger felől feltáruló festői partszakasz látványa, és a megszámlálhatatlan parti kulináris és kulturális kaland.

A várható program:

Szombat kora reggeli indulással, egy rövid 1,5 órás repülő úttal kezdünk Budapest – Nápoly útvonalon.

A reggelit már Nápolyban fogyasztjuk, majd délelött a város belvárosát járjuk körbe.

Majd kora du taxi és egy óra és 60 km megtétele után már a kikötőben is vagyunk, ahol 17 órakor átvesszük a hajónkat.

Így 9-én szombaton már a solernoi kikötőben, a saját hajónkon éjszakázunk. Itt közös, heti bevásárlással beszerzünk minden szükségest a hajóra (kaja, italok, stb.).

Az utunk során Salernoból indulunk, és várhatóan érintjük a főbb látványosságokat. Természetesen nem igérjük egyik pontot sem, mert sok minden függ a széltől az éppen aktuális kedvünktől, de hidd el nagyon élvezni fogod! Ami nagyon is elképzelhető uticél az Amalfi, Positáno, Capri szóval látványosságban nem lesz hiány.

Alvás a hajón, 2 fős kabinokban, így előnyös ha párral érkezel, de ha nem akkor klubtársaddal fogsz a kabinon osztozni! Egy hajón 9-10 fő fog lenni.

A hajón önellátásunk lesz, de persze igénybe tudjuk venni a szárazföldi helyi szolgáltatok által nyújtott lehetőségeket. Bőséggel lesz lehetőségünk a helyi kulináris élményekre.

A tenger is igazán csobbanásra hívogató ebben az időszakba (25-27 °C)

Jellemzően csendes kis öblökben, vagy a kis gyöngyszem településekkel szemben mooring bólyán fogunk éjszakázni a tengeren, így igazán természetközeli kikapcsolódás lesz.

A hajót következő szombat reggel (16-án) adjuk vissza, majd ismét egy óra utazás Nápolyba, könnyed séta a városban, majd a 18 óra környékén induló géppel hazareppenünk, így otthon még lesz egy egész vasárnapod az élmények újraélésére és az út fáradalmainak kipihenésére.

Résztvevő létszám maximalizálva van 8-16 főben ( létszám függvényében 1-2 hajó) .

Részvételi díj:

– 1.500 Euro/fő. Ebbe benne van a hajó bérleti díja biztosítással, takarítással, kiegészítőkkel és reményeink szerint két-három kikőtői díjjal és vízvétel. Az üzemanyag szélfüggő, azt nem tudjuk előre meghatározni és beépíteni.

Várható egyéb költség:

– repülőjegy kb. 80-150.000 Ft/fő a foglalás időpontjától függően kézitáskával és 1 db 10 kilógrammos bőrönddel oda vissza,

A fenti árak NEM tartalmazzák az étkezést (de itthon is eszünk).

A reggeli futásokat követő parti kávézások :-), vagy a délutáni fagyizások az esetleges parti vacsorák is igazi gasztronómiai élmények lehetnek. A parton a költségek kb 10-20%-kal olcsóbbak a Horvát résznél és az olasz konyhára igazán nem lehet panaszkodni.

Itt átélheted az igazi olasz dolce vita életérzést. Eszünk jókat és jó helyszíneken, mindezt a saját “szállásunk” nyugalmában. Lesz időnk mindenre. Mindezt egy irigylésre méltó stílusos friss tervezésű Bali katamaránon (2 év a várakozási idő rá). Természetesen a helyi hagyományok, kis üzletek/éttermek és ételek megélésével (sajtok, kenyerek, pasták, stb.). Mindezt baráti, családi körben, mert tudjuk, hogy a jó beszélgetéseknek, pozitív gondolkodásnak és nyitott szíveknek óriási lelki feltőtődést adó ereje van! Mindezt a természetben, a kék és zöld minden színében pompázó tengeren, homokos öblökben, vagy zegzugos utcácskájú városkákban.

Szervező: Horváth Zoltán 06 70 454 1111

Az Amalfi-part (Costiera Amalfitana) Nápolytól délre, a Salernói-öböl északi részén húzódik. A meredek partról rálátni a tengerre, a környéken pedig egész 1400 m magas hegyek látványa bűvölik el a látogatót. A táj kivételes szépsége már az ókorban is téma volt, bár évszázadokon keresztül csak a tengerről vagy gyalog lehetett megközelíteni.

Amalfi városa a teljes partrésznek kölcsönözte nevét. Itt jött létre Olaszország első tengeri köztársasága a 10. században, gazdag kereskedelmi kapcsolatokkal, melyek Pisa és Genova növekedése révén erősödtek meg. Az Amalfi-part a 19. században vált igazán híressé, amikor 1857-ben utak építése által a part könnyeben elérhetővé vált. Akkoriban a hely gyorsan ismertté vált és az európai művészek valamint tudósok ide vonultak vissza. A táj szépségét a kanyargós, néha túl keskeny, beborított sziklakiszögellések és meredek szakadékok fokozzák.

Az Amalfi-part és települései 1997 óta részei az UNESCO Világörökségének.