fbpx

2023. 03. 15-19., 2023 km-es autóstúra

Tavasszal, gurulunk egy nagyot, egészen pontosan hagyomány teremtő jelleggel, stílusosan 2023 km-tert.

TELTHÁZ, csak várólistára tudsz jelentkezni!

Arra gondoltunk, hogy az korai tavaszba, délnek vesszük az irányt, hogy egy kicsit meghosszabbítsuk a szép időt. Kihasználjuk, hogy március 15 szerdára esik így szerdától vasárnapig, ismét nagy autózásba lesz részünk. Most nem épp a gyors autópálya tempó a lényeg, sokkal inkább, hogy a horvátországi partszakaszon autóval végig guruljunk. A szerencsés cabriósoknak ez már tetőnyitó túra is lesz!

A fő program az autózás, kiegészítve kávézásokkal, természeti szépségekre való rácsodálkozással (pld Kotori-öböl)

https://goo.gl/maps/z6GeF29ZepKXYNux9

Első nap, március 15. szerda, 500 km:

HOZZ adóvevőt magaddal (7/8-as csatornával), hogy problémamentes lehessen a kommunikáció (és ha a második darabodat kölcsön adod olyannak akinek nem sikerült még venni azt megköszönjük. Vásárlásnál a T82-est javasoljuk, de legalább a T62-es legyen a hatótáv miatt)!

Találkozó legkésöbb 7:45-kor a budaörsi BMW Racknál lévő, Mc Donalds parkolóban. Egymás köszöntése, matrica kiosztás, adóvevők egyeztetése, útvonal tudnivalók megbeszélése.

Rajt 8:00-kor

Ahogy 2017 márciusában, úgy most is Opátiába gurulunk le szinte végig autópályán. Délután kellemes meleg napsütésben séta a tengerparton és a városba.

Második nap márc 16. csütörtök 400 km:

A reggeli futást követően a második napon 9:30-kor indulunk és Split a célpont. Természetesen többnyire a tengerparti utakon közelítjük meg, útba ejtve Zadar városát is.

Harmadik nap, márc 17. péntek, 330 km: https://goo.gl/maps/8qZDRnRdnY6w1XBz6

Rövidebb szakasz, de több látványosság. Áthajtunk az új hídon, megnézzük Dubrovnyikot, Kotornál a híres öbölt, ahol a szállásunk is lesz, akinek kedve lesz behajózhat a kék barlangba.

Negyedik nap márc 18. szombat 270 km: https://goo.gl/maps/c5PHuX6UUZNZ1jCV9

Délelött még egy kis öblözés, majd irány a napi célunk Bosznia-Hercegovina fővárosa, Szarajevó. Itt töltjük a délutánt és estét sétálunk a folyóparton, megnézzük a bazárt és a hidat ahol 1914-ben meggyílkolták Ferenc Ferdinándot, ezzel elindítva az első világháború kirobbanásának folyamatát. Megnézzük a híres titkos alagutat, amin keresztűl a hegy alatt sikerült a körbezárt városból kijutni és bejutni.

Ötödik nap, márc 19. vasárnap, 523 km: https://goo.gl/maps/Rwgwu76frSaQQFyf7

Reggel egy kis bazár, majd utazás haza, Csuzán még egy közös halászlé melletti sztorizgatás a Kovács csárdában, majd a kedvelt M6-os autópályán irány a 2023 km-es út teljesítése. Majd este már a jól megérdemelt pihenés otthon.

Pontosabb részletek hamarosan.

Részvételi díj tartalmazza a szállásokat reggelivel (az első szálláson a vacsorát is).

2023. január 26-ig jelentkezel akkor klubtagoknak és hozzátartozóiknak, 107.500 Ft vagy 270 Euro. Ezt követően nem fogadunk jelentkezéseket.

Akik 2022. december 31-ig jelentkeztek azoknak a részvételi díj 96.000 Ft/fő 5-ös tagság esetén

Utalás esetén ne feledjétek az 50.000 Ft/fő előleget levonni (nehogy a teljes összeget utaljátok).

Nem klubtagoknak a fenti árak mellé plusz 5.000 Ft/fő extra díjat számolunk fel.

A 3-as tagjainknak 2.000 Ft/fő szervezési díjat számolunk fel.

Már csak várólistára tudsz jelentkezni, január 27-től a részvételi díj egységesen 140.000/fő mindenkinek függetlenül a klubtagságtól.

Résztvevők száma max 50 fő.

Azok akik emelt szintű szobát szeretnének 40.000 Ft/fő összegért tudják kérni. Mindegyik szoba teljesen megfelel a normál igényeknek, tiszta és kellemes. A szobákba szinte csak aludni járunk, tehát nagy fontossága nincs a túráink szempontjából, a szállodák szolgáltatásai minden szobánkkal ugyan úgy igénybe vehetőek. Azonban ha te mégis egy kicsit jobbra vágysz, nagyobbra vagy, hogy legyen “panoráma” (kertre, városra, netán tengerre) akkor korlátozott (szállodánként eltérő) számban 40.000 Ft/fő áron tudjuk ezt biztosítani. Egyébként klubtagsági szintenként véletlenszerűen kerülnek kiosztásra a szobák.

Jelentkezést követően kérjük egyből utald el az 50.000 Ft/fő foglalót a túrára. Teljes részvételi díj utalási határidő február 14.

Jelentkezés: iroda@bmwautoklub.hu

Szervező: Horváth Zoltán 70 454 1111