fbpx

2022. 10. 07-10. (-11.) BMW Múzeum tematikus M kiállítás megtekintése, DTM évadzáró, Technikai Múzeum és Motorworld

M5ven, 2022. október 7-10 (-11) között egy hosszú hétvégés kirándulás keretében megtekintjük a BMW Múzeumban Münchenbe a tematikus M kiállítást amit az 50. évforduló tiszteletére hoztak létre. Ezt követően átautózunk Hockenheimringre és a DTM zárófutamát élvezzük közösen speciális BMW M betétprogrammal részünkre.

Természetesen, egy kis kellemes nyomvonalú autózást is beiktatunk a programba, az helyenként limit nélküli autópálya szakaszok mellé.

Várható program:

Péntek:

https://goo.gl/maps/kNyctLCWnHVek6R66

Indulás 8 órakor a szokásos budaörsi Mc Donalds parkolóból. Kora délután érkezés Münchenbe, 15 órától egy kis séta a BMW múzeumba és aki időben végez még a Weltbe is benézhet.

Szállás elfgolalása Hampton By Hilton Munich City West, Landsberger Strasse 114. Schwanthalerhöhe negyed, 80339 München.

Majd este a 20 percre lévő Hofbrauhaus München vendégszeretetét élvezzük, sör, csülök és közös éneklések kiséretében.

Szombat:

Kora reggel egy gyors reggelit követően start Hockenheimringre ahol DTM szabadedzések megtekintése 13:30 és 15:15.

Az időben jelentkezőknek speciális extra BMW-s betétprogram:

– 75 db BMW M jármű kiállítása a BMW klubtagoktól egy belső elzárt területen (ide kiállítani jelentkezni nélunk lehet, négy klubos autó már bent van)

– BMW Motorsport járművek kiállítása a gyűjteményből

– Találkozzon jelenlegi és korábbi BMW-s versenyzőkkel

– Bratwurst a BMW veserácsról

– Bepillantás a Schnitzer Classic Team kulisszái mögé

Szállás elfoglalása: Holiday Inn – Mannheim City – Hauptbahnhof, an IHG Hotel, Glücksteinallee 1. 68163 Mannheim

Vasárnap:

DTM időmérő 10:20-kor, majd 12:50-kor DTM RACE. Versenyt követően egy kis közös helyi vacsoraprogram. Szállás ugyan ott mint előző este.

Hétfő:

Na, ez mondhatni egy egész napos program lehetne a terület nagysága és a kiállított darabok számossága miatt. A technikai múzeum megtekintése (belépő 20 Euro), ahol egymás hegyén hátán érdekesebbnél érdekesebb műszaki dolgokat nézhetsz meg, kívül és belül is (repülők, vonatok, tengeralatjárók, hajók, motorok, stb.)

ilusztráció, külön vannak kiállítva (viszont mindkettőbe be lehet menni

Ezt követően elindulunk az otthonunk irányába.

Azokkal akik ráérnek és van kedvük alternatív programhoz még egy éjszakát megalszunk Münchenben

Szállás: Ameron München Motorworld, Am Ausbesserungswerk 8
Schwabing-Freimann negyed, 80939 München.

Részvételi díj klubtagoknak: 130.000- Ft/fő 4 éjszaka szállással, és az első 3 éjszakai szálláson reggelivel.

Ahogy máskor is, most is létszám függvényében minimális mértékben, változhat még az ár, árfolyam és egyéb programok bekerülése miatt. Klubtagsággal NEM rendelkezőknek +5.000 Ft/fő, 3-as tagsággal rendelkezőknek + 2.000 Ft/fő felárat kell fizetni.

Várható egyéb költségek: BMW Múzeum belépő 7 Euro, vacsorák.

Jelentkezéseket szeptember 15-ig fogadjuk az iroda@bmwautoklub.hu címen.

Szervező: Horváth Zoltán 704541111

Mi vár rád a BMW Múzeumba?

Az ikonikus mérföldköveket és legendás sikereket felvonultató tárlat a nagyteljesítményű sportautókat építő divízió megalapításának 50. évfordulóján nyitotta meg kapuit.

A versenypályaként felépített, látványos gyűjtemény nyolc kiállítótermen és huszonhat különleges autón kalauzolja végig a látogatókat.

A BMW M technológia és a motorsport-történelem közötti szoros párhuzamnak emléket állító kiállítás év végéig tekinthető meg Münchenben

A BMW M – a világ legerősebb betűje – idén fennállása 50. évfordulóját ünnepli, a jubileumi esztendő programsorozatához pedig a müncheni BMW Múzeum is csatlakozott: az 1972. május 24-én alapított BMW Motorsport GmbH fennállásának napra pontosan ötvenedik évfordulóján, 2022. május 24-én megnyitotta kapuit Münchenben a BMW M divízió új, rendhagyó kiállítása.

Fél évszázaddal ezelőtt, a BMW Motorsport GmbH megalapításakor még senki sem sejthette, hogy a BMW motorsport-tevékenységeit összefogó és professzionális szintre fejlesztő divízió milyen egyedülálló sikertörténet lesz. Aztán az újonnan fejlesztett BMW 3.0 CSL azonnal meg is nyerte az 1973-as Európai Túraautó-Bajnokságot. A BMW M GmbH azóta számos mérföldkövet rakott le a motorsport, a technológia és a formanyelv területén, amelyeket most a BMW Múzeum egyedülálló, élő és izgalmas tárlata gyűjt csokorba.

A látogatókat egy versenypályaként felépített vonalvezetés kalauzolja végig a múzeum termein

A kiállítás látogatóit egy versenypályaként felépített, BMW M-specifikus vonalvezetés kalauzolja végig a rendhagyó tárlaton. „A nyolc BMW M állomást tudatosan integráltuk állandó kiállításunkba, mindenhol kiemelve a motorsport-divízió jubileumi évfordulóját” – mondta Helmut Käs, a BMW Group Classic igazgatója a kiállítás koncepciójáról. „Ez nem egy szokványos időszaki kiállítás, hiszen a múzeum tárlatát különleges látnivalókkal egészítettük ki. A „Visions” terem például a jövő témáit dolgozza fel. Itt reflektorfénybe gurítottuk a BMW Motorsport kezdeti időszakának legsikeresebb túraautóját – a BMW 3.0 CSL modellt – és a BMW 2002 turbo modellt is, amely ugyancsak egy szimbólum: mindkét modell szerves részét képezi azon hagyományunknak, amely a holnapunkat is formálja” – tette hozzá.

A motorsportos gének mind a mai napig a BMW M alappillérei

A rendhagyó kiállítás további hét izgalmas termen vezet keresztül, többek között olyan aspektusokra helyezve a hangsúlyt, mint a versenyautók történelme, a BMW Individual részleg alapötlete és felvirágoztatása, valamint a trikolor-árnyalat, a legendás logó és a 2022-ben bemutatott jubileumi embléma háttérinformációival kiegészített, teljes BMW M történet. Külön termet kapnak a BMW Art Cars guruló műalkotások és a BMW pilótaképző programjai is, amelyek nem léteznének a BMW M nélkül. A kiállított modellek között megtalálható az ikonikus BMW M1, a legendás BMW M3, számos tanulmányautó, prototípus, BMW M klasszikus és olyan győztesnek született versenyautó, mint például a BMW V12 LMR. „Az első napok hamisítatlan, veleszületett motorsport-génjei ma is éppúgy a BMW M divízió alappillérei” – fogalmazott Jochen Neerpasch, a BMW Motorsport GmbH társalapítója és első ügyvezető igazgatója. „A márkát éltető dinamizmus, szenvedély és teljesítmény mind a motorsportból ered. Az olyan innovációk, mint a könnyűszerkezetes járműépítés, az aerodinamika, az optimalizált motorteljesítmény vagy a megerősített karosszériaváz, egytől egyig megtalálhatók napjaink legmodernebb BMW M modelljeiben is” – tette hozzá a divízió 1972 – 1980 közötti vezetője.

A gyerekeknek készített tárlatvezetések életre keltik a történelmet

Ha sokat tudsz, többet látsz. A BMW Múzeum állandó kiállításának BMW M állomásokra összpontosító, egyórás tárlatvezetése minden tekintetben e mottó köré épül, és így rengeteg információval szolgál. A BMW Junior Múzeum olyan különlegességekkel rukkol elő, amelyek már a 9-14 éveseket is lázba hozzák. A „Join the M Team!” című exkluzív workshop két és fél órás utazásra invitálja a gyerekeket, akik találkozhatnak a BMW Junior Team feltörekvő tehetségeivel, megtapasztalhatják a motorsport valódi szenvedélyét és csapatszellemét, valamint megismerkedhetnek a történelmi győzelmekkel és a mérföldkőnek számító modellekkel is. A tárlat kisebb kihívásokat is tartogat, amelyeket legyőzve mindenki elkészítheti saját airbrush BMW M formatervét – ezeket akár ki is állíthatják a múzeumban és haza is vihetik magukkal.

A képhez tartozó alt jellemző üres; bmw-m-50-anni-logo-1024x768.webp a fájlnév