fbpx

2022. 04. 20-24. Észak Velencéje, Brugge

Tavaszi, városnéző programunk, Belgiumba vezet!

Már csak várólistára tudsz jelentkezni, de azt tedd meg mert mindig jelentkezési sorrendben töltjük az üresedő helyeket!

Igazi családi programnak szervezzük, így ne hagyd otthon a feleséged sem!

A lányoknak ott lesz a meseszép város Brugge és a hatalmas virágoskert.

A fiúknak pedig a méltán híres Belga sörfőzők remekeit tudom javasolni rendszeres kóstolásra, hisz már csak ha a különböző alaptípusokat szeretné valaki megkóstolni (28 típus) akkor is komolyan össze kell szednie magát (vagy a végén nekünk őt, mert itt bizony 5-11%-os verziók a természetesek). Egyébként a kihívást keresőknek írom, hogy 800 féle sör van forgalomban!

És nem feledjük a méltán híres Belga csokikat sem.

Ahogy meglátjátok egy igazi történelemi áttekintést is kaptok …

Szerdán a kora reggeli órákban repülővel indulunk Budapestről.

https://goo.gl/maps/4RKUdRzLDa19zo5c6

A reptéren autóink átvétele, majd ebéd utáni pihenőt követően megnézzük a csodás várost, Brugge-t:

Észak Velencéjében alszunk szerdán és csütörtökön is, a szállásunk az óváros közelében vízen lesz. A sőrfözde 500 méter, a városháza 1 km.

Természetesen már első nap nem hagyjuk ki a csatorna csónakázást kb 10 Euró / fő / 30 perc

Csütörtökön https://goo.gl/maps/dBWDCFLNtZpNNPdF9

Az első célunk Ypres irányába egy temető (a sok közül) majd jönnek a lövészárkok ahol éltek haltak. Sok kilométeren keresztűl, eredeti állapotában megörzött I. világháborús árok, áll mementojaként az első világháború legkeserűbb csatájának 1914-1918 (a halottakat 170 háborús temetőben temették el).

ha az időjárás engedi, kis lazításnak a tengerpartra is legurulunk, egy kis homoksétára.

Este pedig az óvárosban, történelem felejtőnek, méter számra kóstoljuk a sört.

Péntek: https://goo.gl/maps/SwWbN6PHaQ7kAudL9

Már Gentben töltjük. Városnézés és sörkóstolás Belgium másik csodás városában, majd az éjjel egy helyi szállodában.

Ibis Centrum

23-án szombaton:

https://goo.gl/maps/645AgQetxMHoNdEb9

11 órakor ellátogatunk a Floralia Brussels 14 hektáros virágkiállításra, (belépő 15 euró, autóparkolás 4 euró, ha valaki nem akar bejönni megnézni a 12. századi kastély parkjt a több mint 1.000.000 virágző növénnyel, jelezze jelentkezéskor, mert annak nem rendelünk jegyet rá).

A délutánt és estét pedig már brüsszeli hotelben töltjük. Megnézzük a belga főváros főbb nevezetességeit. https://goo.gl/maps/BBWvJC4yThwY7cz78

Vasárnap:

https://goo.gl/maps/abEBkXrzFNUkPe587

Megnézzük a világkiállításra készűlt vas atomot. https://www.atomium.be/home/Index

Rövid látogatás az Autowordbe: https://www.autoworld.be/en/the-museum akit ez netán nem érdekel annak a közeli park felfedezését javaslom.

Megnézzük a világtörténelem egyik legismertebb csatájának helyszínét Waterloo-nál.

A szállásokat központilag foglaltuk, de a repjegyeket és az autókat mindenki egyénileg tudja befoglalni kedve és igénye szerint.

Repülő jegy: Budapestről Brüsszelbe Charleroi (CRL) április 20-án szerdán 6:20 órakor induló Wizzair, vissza 24-én vasárnap 18:35-kor induló Ryanair a mi megfelelő járatunk.

Autóbérlés: április 20-án 9 órától, április 25-én 08 óráig érdemes bérelni

Részvételi díj: 102.000 Ft/fő amiben a szállás van benne reggelivel, meg minden egyéb szervezési munka, stb.-stb. Kérjük a klub számlaszámára utalni (minden weboldalunk alján szerepel)

Repjegy: 40-60.000 Ft-tól (foglalási időponttól függően) most kb minimum 35.000 Ft. (Nekünk oda-vissza 47.200 Ft lett, fedélzetre felvihető kézipogyásszal és egy fedélzetre felvihető 10 kg-os fedélzeti bőrönd kiegészítéssel).

Autóbérlés: 200-650 Euro a teljes időszakra, (de ide is elmondható, hogy típustól és foglalási időponttól függő az ár) ez természetesen más utazókkal megosztható költség csak jelezd neem, hogy szívesebben lennétek 4-en a kocsiban. Nem lesznek nagy távok tehát 1-1,5 órás közös autózások lesznek. Szállások központ vagy sörfőzde közeliek 😉

Természetesen akinek van kedve autóval is kiszaladhat 1350 km oda és vissza is, de akkor nincs repjegy és autókölcsönzés.

Bár a szicíliai túra után megfogadtam, hogy nem, de külön kérés esetén mégis lehetőség van rá, hogy pontos kérés alapján (csomag fajta, elsőbbségi extra igények, autó méret, stb. tisztázása és megadását követően) akik igénylik megrendeljem nekik én a repjegyet vagy/és autót.

Jelentkezési határidő: március 25. (de maximum 20 főre van helyünk, ha betelt csak várólista van)

A résztvevőktől kérjük a minimum 50.000 Ft/fő előleg utalását, de aki szeretné egyben utalhatja a 102.000 Ft/főt.

Az új jelentkezéseket még márc 25-ig napig fogadjuk!

Szervező: Horváth Zoltán 70 4541 111

Bármilyen kérdés esetén állok rendelkezésre!