fbpx

2021. 09. 4-12. BMW Autóklub tengeri vitorlázás az Amalfi partvidéken

Idén hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerül első tengeri vitorlázós programunk.

Nem máshova mint a két éve meglátogatott csodás dél Olasz Amalfi partvidékre.

Nápoly környékére ritkán gondolunk hajós nyaralásként,… pedig DE! Nagyon is! Látványos helyek, egymást sűrűn követve, ráadásul a legszebb oldaláról, kiváltságosan a tenger felől tudjuk csodálni.

A partszakasz gazdag történelmi és kulturális látnivalói mellett miénk lehet a több remek sziget is,  Capri, Ischia és Procida is! Közepes és kis szelekre lehet számítani, de ezért maximálisan kárpótolnak a viszonylag kis távolságok a kikötésre érdemes pontok közt, a tenger felől feltáruló festői partszakasz látványa, és a megszámlálhatatlan parti kulináris és kulturális kaland.

Egy rövid 1,5 órás repülő úttal kezdünk Budapest – Nápoly útvonalon.

Szombat délután már a tengeren a saját hajónkon ér minket. A környéket jól ismerő kapitányunk lesz, de aki szereti állítgatni a vitorlákat lesz lehetősége rá az egy hét alatt. Az utunk során Salernoból indulunk, érintjük a főbb látványosságokat. Amalfi, Positáno, Capri szóval látványosságban nem lesz hiány.

Alvás a hajón 2 fős kabinokban. Így előnyös ha párral érkezel, de ha nem akkor klubtársaddal fogsz a kabinon osztozni!

A hajón önellátásunk lesz, de persze igénybe tudjuk venni a szárazföldi helyi szolgáltatok által nyújtott lehetőségeket. Bőséggel lesz lehetőségünk a helyi kulináris élményekre.

A tenger is igazán csobbanásra hívogató ebben az időszakba (25 °C)

Sokszor csendes kis öblökben fogunk éjszakázni, így igazán természetközeli kikapcsolódás lesz.

Résztvevő létszám maximalizálva van 8-16 főben ( létszám függvényében 1-2 hajó) .

Várható költségek: repülő 20-50.000 Ft/fő a foglalás időpontjától függően, a hajó bérleti díja a főköltségeivel az egy teljes hétre max kb. 1.000 Euro/fő. Ebbe benne van a várható üzemanyag, egy két kikőtő és vízvétel, a magyar kapitány díja is.

A fenti árak NEM tartalmazzák az étkezés, valamint az idegen kikötőben történő kikötés díját, valamint az idegenforgalmi adót.

A parti költségek kb 20%-kal olcsóbbak a Horvát résznél és az olasz konyhára igazán nem lehet panaszkodni. A reggeli futásokat követő parti kávézások, vagy a délutáni fagyizások az esetleges parti vacsorák mellett igazi gasztronómiai élmények lehetnek

Igény esetén némi felárért lehet katamaránt is bérelni, de most normál vitorlással kalkuláltunk a résztvevőkkel majd megbeszéljük.

Szervező: Horváth Zoltán 70 454 1111

Az Amalfi-part (Costiera Amalfitana) Nápolytól délre, a Salernói-öböl északi részén húzódik. A meredek partról rálátni a tengerre, a környéken pedig egész 1400 m magas hegyek látványa bűvölik el a látogatót. A táj kivételes szépsége már az ókorban is téma volt, bár évszázadokon keresztül csak a tengerről vagy gyalog lehetett megközelíteni.

Amalfi városa a teljes partrésznek kölcsönözte nevét. Itt jött létre Olaszország első tengeri köztársasága a 10. században, gazdag kereskedelmi kapcsolatokkal, melyek Pisa és Genova növekedése révén erősödtek meg. Az Amalfi-part a 19. században vált igazán híressé, amikor 1857-ben utak építése által a part könnyeben elérhetővé vált. Akkoriban a hely gyorsan ismertté vált és az európai művészek valamint tudósok ide vonultak vissza. A táj szépségét a kanyargós, néha túl keskeny, beborított sziklakiszögellések és meredek szakadékok fokozzák.

Az Amalfi-part és települései 1997 óta részei az UNESCO Világörökségének.