fbpx

2021. 09. 17-26 BMW-s ívek rajzolása észak Olaszországban, Svájcban, Németországban majd BMW Classic München megtekintése

Az útról készült videó (90 mp): https://youtu.be/ilnIVAHp9h0

Hogy legyen miről mesélni idős korodban, mert az életet végig meg kell élni (ha van covid, ha nincs)!

2021-ben a szeptember második felében lévő szokásos autós élménytúránk, sok új helyet érint, több klasszikus helyszínünkkel egyetemben.

Várható 3.000+ km élmény és maradandó emlék

Erre a programunkra is igaz mint bármelyik másik programunkra, bárki bármelyik részét vagy egész napját kihagyhatja csinálhatja másképp. Előző este mindig megadjuk a következő nap pontos paramétereit az alapján pontos kezdésekkel csináljuk végig a programot így ha az egyik programot ki is hagyod nyugodtan be tudsz csatlakozni a következőre.

További részletek folyamatosan az utolsó napokig. Figyelj frissültek a szállások és az útvonal is!

A várható időjárás változatos lesz, ha szerencsénk lesz a Grossglokneren akár 6 °C is lehet és havazást is láthatunk. De a tengerparton 26 °C napos idő várható. Tehát kabátra, esőkabátra és esernyőre is szükség lesz a rövidnadrág mellé!

Szeptember 17. péntek (23 °C, napos/felhős):

https://goo.gl/maps/UBv4ARPqTZSUXZzV7

Indulás reggel 7 órakor a szokásos helyünkről a budaörsi MC Donalds parkolóból (még a munkanapi dugó elött el szeretnénk hagyni Budapestet)

Aki szeret aludni nyugodtan indulhat 10 órakor is, legfeljebb kihagyja a 69-es utat ausztriába és egyből végig autópályán a Piramid Kogelhez jöhet.

Az M1-es autópályát követően egy remek autózás lesz a M85-M86-os autópályánkon.

Első komolyabb megállónk a Piramid Kogel lesz, a bátrabbaknak ez egy komoly adrenalin fröccs helyszíne lesz a képen látható kötélpályán lecsúszás :-). A gyávábaknak nehéz lesz eldönteni, hogy lent nézzék meg a megérkezést, vagy fönn a totyogást a start elött. (Frissítés 0915: sajnos a kötélpályát szétszedik így az kiesett) A program után elfoglaljuk a szállásunkat A2 Südautobahn 4 9601 Arnoldstein, Ausztria

Szeptember 18. szombat (napi csúcshőmérséklet 14 °C a hegy és 26 °C Velence, max pici esőre van esély a nap folyamán):

https://goo.gl/maps/iNiK8iu2Y2XzXRhm6

Második napon nagyon látványos utunk lesz! Pár ideális ív megrajzolása is a feladatunk lesz a túra során. Abban biztos vagyok , hogy a túra végére mindenki sokat fog fejlődni az ideális érintési pontok megtalálásában! 🙂

Ismét korai 8 órai indulással az első utunk a GrossGlockner panorámaúton vezet fel (kb 40 Euró/autó). Erről sokat nem kell mesélni legendás útvonal és mi megjárhatjuk oda vissza az egészet (így 96 km), persze akinek elég az egyik oldala az a csúcson megvárhatja míg a többiek megjárják a hegy túloldalán lévő szerpentint is.

Sőt akinek kedve van, annak lehetősége is van egy speciális verzióra. Ő csak az egyik irányba megy végig a hegyi szerpentinen, a másik irányba a hegyben jön vissza. Igen a hegyben, 17 Eurós jeggyel a hegy gyomrában vasúton szállítva (óránként indul). Igazán különleges lehetőség az autóddal egy vonaton utazni. Kérjük jelezd nekünk te melyiket részesíted előnybe.

Ez utóbbi esetben a térkép így néz ki:

A vissza út pedig így:

Plocken pass az Osztrák – Olasz határon nyugodtan hívható látványos útvonalnak.

A következő esténket Cortinában töltjük. Látványos és feledhetetlen Dolomit tömbök a lenyugvó és a felkelő nap fényében is csodálatos képet mutatnak.

Cortina d’Ampezzo Italy   – Hotel Argentina 3*

Szeptember 19. vasárnap (21 °C, napsütés csodás zivatarfelhőkkel):

https://goo.gl/maps/bdBK8Hv8hKTDRGUz9

Ezt követően, a túránk tovább kanyarog a látványos olasz utakon, és ismét egy igazán különleges szakaszokat fogunk érinteni.

Utunkat egy pár órás Velencézésre szakítjuk meg. Itt sétálásba, kávézásban, és különleges atmoszférában lesz részünk. A parkolóházból 40 perc séta a főtér, útközben pedig magunkba szippanthatunk egy kis velencei hangulatot életérzést.

A szállásunk ez este már a Garda tó partján lesz https://www.hotel-bellaitalia.it/.

Szeptember 20. hétfő (23 °C, többnyire napos igazi cabrio idő):

https://goo.gl/maps/JjmEqMjBzJ3pRYeWA

Ezen a napon egy pihenőnapot tartunk.

A tó környékén felkeressük pár kanyart és pár kilátópontot. Akik pedig erre a napra a vizet választják, elég sok alternatívát találnak a tevékenységükhöz a tóparton. Lehetőség lesz egy kis hajózásra, pihenésre, napozásra. Este pedig közössen, az olasz kulináris élvezetekbe kóstolunk bele.

Madonna della Corona church on the rock, sanctuary in Trentino Alto Adige region of Italy

A szállásunk ismét ugyanott lesz https://www.hotel-bellaitalia.it/

Szeptember 21. kedd (megérkezik az eső, de szerencsére nem egész napos verzióban, de a legtöbb csapadék ezen a napon várható, még nem hűl le nagyon 21 °C a várható):

https://goo.gl/maps/mjCSDGX9pH412zxC6

Ezen a napon már az észak olasz tavakat kerülgetjük, majd a nap végén a a comoi tó partján lévő szállásunkra autózunk HOTEL BAZZONI TREMEZZO, VIA REGINA 26, TREMEZZO 22019 tóra és esőre néző szállodában töltjük az éjszakánkat.

Szeptember 22. szerda (A nap folyamán napsütés várható de a nagy hegyek között a hőmérséklet csökken 17 °C környékére):

https://goo.gl/maps/VMGEHpdjP9Ub8qbi8 230 km 4 óra

Első megálló Luganóba lesz, egy kis könnyed reggeli utáni sétával kezdjük a napot. Megnézzük a Ciani parkot és/vagy a Via Nassa árkádsort.

Majd a legrövidebb úton irány a szállásunk ahol lepakolást követően bemegyünk Svájc egyik elképesztő völgyébe.

Annyi vízesés van itt hogy megszámolni is nehéz. Valójában nincs olyan BMW amiben annyi ember elférne, hogy a kézújjaikat összeadva elegek legyenek a vízesések megszámoláshoz. Nem csoda, hogy a vízesések völgyének is hívják! Van köztük 300 méteres (nem sok az, kb 10 db 10 emeletes ház egymáson)

Szeptember 23 csütörtök (véget ér az esős 3 nap, de még többnyire felhős idő várható 19 °C környékével):

https://goo.gl/maps/TozmVUZrp55inG2r5

Ezen a szép napon megint egy délelötti városnézéssel kezdünk Thunkba.

Majd olyan látványosságokat tekintünk meg mint Európa legnagyobb vízesése a Rajna vízesés Schaffhausennél.

Szállás a bódeni tónál Schloss Wartensee.

Szeptember 24 péntek (már többnyre napos idő lesz esőmentesen, 20 °C környékével):

https://goo.gl/maps/6useobHH6dHiiDVD6

Ezt a napot a másnapi utazás elött laza sétálós mozgásos programokkal töltjük.

A délelött a szállásunkról lesétálunk a bódeni tópartra ahol lazulunk, kikapcsolódunk, pihenünk.

Délután egy igazán különleges helyre látogatunk. A national Geographic 2014-ben a világ legcsodálatosabb helyei közé sorolta. A helyszínnek eyébként 1940-ig visszavezethető vendégkönyve van!

A sportosabbakkal 13 óra után elindulunk a tópartról, mert mi egy kis 4 km-es kirándulással felsétálunk a célpontunkhoz folyamatosan élvezve a túra során elénk táruló látványt és a harapnivaló oxigéndús levegőt.

A nagyon komfortzónában maradók több időt tölthetnek a tónál vagy a szálláson és csak másfél órával késöbb kora délután indulnak el mert ők ahelyszínre megérkezve felvonóval feljönnek 700 métert.

16 órától már közösen a speciális étteremben fogyasztjuk el túránk záróvacsoráját. Este bucsúbuli a szálláson.

Szállásunk ugyan ott lesz mint előző este.

Szeptember 25 szombat (20 °C-ban és napos időben jöhetünk haza):

https://goo.gl/maps/JZVn7ayup35warm77

Reggel 8:30 indulás az Outletbe, akik nem akarnak vásárolni azoknak továbbra is aktuális a Lictenstein kastély, stb. !

Ezeket követően egyénileg Münchenbe a szállásra H2 Hotel München Olympiapark

Szeptember 26 vasárnap:

Kis 10 fős csoportokban egy kis BMW kultúrával zárjuk a programot a BMW Classicban. A 10 fős csoprotok időpontjai: 9:50, 11:20 (csoportokba a beosztási időpontot, a programunkra való jelentkezési sorrendben lehet választani, részvételi díj a helyszínen fizetendő létszám függvényében 10-15 Euro/fő, de jelenleg várhatóan 11 Euro)

Közben megnézhetjük a BMW Múzeumot és BMW Weltet is.

Majd délután hazaindulunk.

Részvételi díj: klubtagoknak és hozzátartozóiknak 257.000 Ft/fő akik nem klubtagok 5.000 Ft/fő felárat kell fizessenek. Tartalamzza a szállásokat és a reggeliket, a Classic belépőt. (az ár kis mértékben még változhat, mert nem minden szálloda fixált a jelentkezések kitolása miatt). További bélépő díjak is várhatóak (pld egy kastély belépő 4 Euro), ahogy a vacsorák díja is egyéni rendelések függvénye.

Jelentkezés: elnok@bmwautoklub.hu címre küldött emailben (pld.: jelentkezem a szeptemberi túrára 2 fő, útlemondás biztosítást nem kérek) és a klub számlaszámára részvételi díj átutalással.

Szervező: Horváth Zoltán 70 454 1111