fbpx

2020. 08. 20-23 BMW túra Mariazell és környékén

A négynapos augusztusi hosszú hétvégén a közeli Ausztriába megyünk egy kis beszélgetős kikapcsolódásra.

Várható programok: autókázás, városnézés, raftingolás, hegyi gokartozás, kirándulás.

Első nap:

Indulás csütörtök reggel 8 órakor a budaörsi Mc Donalds parkolóból M1-es, Semmering irányába. 

Mariazellbe érkezést követően mivel a szállást 16 órától lehet elfoglalni (max 22 óráig) így autóinkat leparkoljuk Mariazellben a felvonó állomásánál majd kabinos felvonóval közelítjük meg az 1.267 m magas Bürgeralpe csúcsát. A fennsíkon egy hegyi tó és a kilátó található több hüttével. A hegyről leérkezvén egy kis délutáni séta Marizellben, majd átautózás a 3 km-re lévő szállásra.

Második nap:

Délelőtt 10 órakor egy kis autózás és jön a Gemeindealpe Mariazell vidékének legmagasabb hegye. A lenyűgöző panorámájú hegyről óriásrollerekkel vagy mountaincartokkal 4,6 km hosszan száguldozhatunk le! Ezt 14 órától egy laza rafting követi majd este pihi a szálláson: wellness, séta, kártyaparti, …

Harmadik nap:

9:30-tól remek autós kirándulásban lesz része a résztvevőknek a kiváló vonalvezetésű és minőségű aszfalton.

Pihentető kirándulásként megnézünk 5 vízesést (akik nem akarnak sétálni 1,5-2 órát egy a parkolóban lévő hüttében el tudják múlatni az időt, de akár indulhatnak 1,5 órával később a szállásról). Mi egy 65 méter hosszú függőhídon kezdjük a túrát (21 méter mélységgel alatta), majd ezt követően hamarosan elérjük a sziklafalak oldalába erősített első fahidat, majd később a sziklákba erősített falépcsőt is. Na, szóval látványos kis séta lesz.

Azután újabb autózás majd a Hochkar csúcsára felvonózunk egy kis kilátásért, jó idő esetén Ausztria legmagasabb hegyét is látni lehet.

Negyedik nap:

Egy kicsit rosszabb időben egy kis kacskaringózással, apróbb programokkal, hazafelé vesszük az irányt és az este már mindenkit otthon ér.

Ne feledd a hegyekben leszünk, hozz meleg ruhát is a fürdőruha mellé!

A 3 éjszaka szállás reggelivel, wellness lehetőséggel: 59.500 Ft/fő nem klubtagoknak plusz 3.000 Ft/fő

Időjárásból kifogástalan várható, magas hegyen nem megszokott meleg 24-28 °C nappal, este 13 °C napsütéssel. Vasárnapra már egy picit megváltozik ez, de mivel mindenkinél lesz a XXI. századnak megfelelő védőöltözet így nem okoz ez majd nekünk problémát.

Jelentkezés: elnok@bmwautoklub.hu

Szervezők: Foki Attila, Benkó Sándor, Horváth Zoltán