fbpx

2019. 09. 28. – 10. 02. BMW-s gyárlátogatás

Az idei gyárlátogatásunk alkalmával Lipcsében lévő BMW i gyár lesz a célpontunk (prototípus gyártás miatt törölve). Természetesen kiegészítjük egyéb alternatív programokkal, így látogatást teszünk Karlovy Varyban, Zwickauban és az autósok sok további környékbeli helyszínen is.

Na akkor nézzük a programot:

Az első nap szeptember 28-én szombaton indulunk a szokott helyünkről

Az autósok a másik szokásos starthelyünkön gyülekeznek 8:15-kor, indulás 8:30-kor

https://goo.gl/maps/vVWFSZPwcnHxYkLB9

Az első igazi megállónk a Budweiser azaz a Budvar látogató központjában lesz belépő kb 80 korona, Karolíny Světlé 512/4
370 04 České Budějovice
.

15 órakor kezdődik, az egy órás sörgyár látogatásunk (angol nyelven), friss sör kóstolóval (ez mindig különleges ízeket ad)! Ezt megelőzően és követően lehetőség lesz a látogató központban egy kis vásárlásra.

Mivel Prágát már sokszor meglátogattuk és elég sokan is ismerik épp ezért ezt most kihagyjuk és az első estét Karlovy Varyban töltjük ami a Csehország második ékszerdoboza. Este egy kis séta a városban és a méltán híres környékbeli sörök tesztelése várható vacsorával kiegészítve.

Ne felejts el magaddal hozni egy kis Cseh koronát mert bár sok helyen lehet kártyával fizetni, de azért akadhatnak benne nehézségek. Egész Csehországban Szent Vencel nap lesz (államiság napja), tehát extra programok is elképzelhetőek.

Vacsoránk a Svejk nevű helyi (általunk már kipróbált) kisvendéglőben lesz. https://goo.gl/maps/t2otgG1y2oZSYtoZ9

Vasárnap reggel kényelmes 10 órai indulást követően Zwickauba megyünk, ahol a keletnémet autóipar volt fellegvárában megnézzük az August Horch múzeumot (Audi alapító). Ez egy 160 db autóból álló gyűjtemény 6.500 négyzetméteren (belépő kb 7,5 Euro) https://goo.gl/maps/DJim8sbxS18c4qkb9

Egy gyors ebéd után már Lipcse szélén nézzük meg a Népek Csatája (Napóleon elleni csata) monumentális emlékművét (ez Európa legnagyobb háborús emlékműve). https://goo.gl/maps/iqWnBzL1Hd4sqgAa6

Ezt követően elfoglaljuk belvárosi szállásunkat, (Hotel Ibis, Lipcse, Reichsstrasse 17) majd a belváros felfedezése következik.

Közös vacsoránkat Lipcse egyik éttermében tarjuk, 18 órai kezdéssel.

A harmadik nap, hétfőn reggel kicsit korábban indulunk (9 órakor) de továbbra is északra tartunk és kb. 2 órás autózás után az Autóvárosba érkezünk meg. Itt mindenki kedve és érdeklődése alapján a nap folyamán bejárhatja az Autóváros város egy-egy vagy akár több számára kedves részét.

Az estét már Magdeburg belvárosában töltjük (Maritim Hotel, Magdeburg, Otto-von-Guericke strasse 87.) a frissen szerzett élmények megosztásával.

Kedden 10 óra indulással a délelőtti programon egy igazi különleges műtárggyal kezdünk, ami nem más mint a Magdeburgnál található hajózható híd. A híd az Elba folyón halad át, és 918 méteres hosszúságával ez a leghosszabb hajózható vízi híd a világon!

Következő megállónkon, egy ebédet követően, sétálunk egyet Goslar belvárosában, ami nem kevesebb mint 1.500 fagerendás háza miatta Unesco világörökségének is része. https://goo.gl/maps/Tf8ujP6hmCcDDwaZA

A délutáni nemzeti parkban való autós tekergést követően az estét Quedlinburg, szintén mesés, óvárosában lévő szállodánkban töltjük. Acron Hotel Harz, Quedlinburg, Gartenstrasse 44 a

Szerdán 9 órás indulást követően a délelőttöt a Harz Nemzeti Parkban tartjuk és egy kis extra adrenalin fröccsel zárjuk a túránkat. Egy víztározó fal, függőhíd, drótkötélpálya kombóval búcsúzunk Németország eme kedves részétől.

Persze a puhábbak kihagyhatják a kicsit nagyobb adrenalin fröccsel járó részt, de hát miért tenne ilyent az ember fia, ha fejjel előre, 85 km/órával döröghet lefelé ki tudja hova egy drótkötélpályán.

Érdemes lehet akár előre befoglalni több időpontot amit ezen az oldalon tudtok megtenni.

Megemelt pulzusunkkal az otthonaink irányába tekerjük a kormányt és szerda öreg este már mindenki a saját ágyában hajthatja álomra az élményekkel teli fejét.

https://goo.gl/maps/nu8pCEo7pNHnbxP58

Részvételi díjak:

Minden árunk tartalmazza az út során szükséges szállásokat, reggelivel.

Autós verzióra tagoknak (minden klubtagunk magával egy embert klubtagi áron hozhat): 90.000-Ft/fő (max 40 fő jelentkezési és befizetési sorrendben)

Mindkét esetben NEM klubtagoknak 5.000 Ft/fő felár fizetendő az alapdíjra.

BMW Autóklub 5-ös és 7-es tagjainak 5.000 Ft/fő kedvezmény jár az alap részvételi díjakból (minden klubtagunk hozhat magával egy embert klubtagi áron).

NEM tartalmazza a vacsorákat, az esetleges belépőket belépőket.

Ha kérdésed van hívj vagy írj!

Jelentkezz gyorsan mert a résztvevői létszám korlátozott!!!

Szervező: Horváth Zoltán +36 70 454 1111

(Erre a túránkra is igaz mint bármely másik utunkra, hogy nagy szabadságot adunk a résztvevőknek és aki ki akar hagyni egyes programokat, szabad döntése és kedve szerint bátran bármikor megteheti.)

A BMW lipcsei gyára:

Karl Schwanzer 1973-ban álmodta meg a BMW müncheni központjának „négyhengeres” struktúráját, megalkotva ezzel a világ egyik legszebb vállalatcentrumát, amelyet 2013-ban a világ 10 legnagyszerűbb létesítményi objektuma közé is beválasztottak. A BMW Group az elmúlt évtizedekben megannyi világhírű tervezővel dolgozott együtt, így Sir Nicholas Grimshaw, Coop Himmelb(l)au és Gunter Henn mellett többek között Zaha Hadid építészmérnökkel is, aki tíz évvel ezelőtt létrehozta a vállalatcsoport lipcsei gyárának többszörösen díjnyertes központi épületét.

„A BMW Group lipcsei gyárának központi épülete a vállalatcsoport egymásra épülő, kooperatív munkafolyamatok iránti maximális elkötelezettségét tükrözi, kerülve az egyes fázisok hagyományosan módszeres elkülönítését, amely egyre kevésbé elfogadott a modern munkahelyeken” – nyilatkozta Zaha Hadid az objektum fennállásának tizedik évfordulója alkalmából. „Az egységesítés, az eljárások közötti szüntelen információcsere és az együttműködés jellemzi leginkább a BMW Group lipcsei gyárát, ahol a dolgozók így képesek időről időre megújulni és ezáltal olyan úttörő rendszereket kifejleszteni, mint az innovatív BMW i3 és BMW i8 modellek, amelyek jelentős mértékben csökkentik a környezetszennyezést, miközben a zöld perspektívákra motiválják az embereket. A BMW Group lipcsei sikertörténete egy jövőbe mutató elképzelés, ambíció és elkötelezettség mindazok számára, akik a részesei lehetnek. A legmélyebb gratulációm a tizedik évforduló alkalmából” – fogalmazott a brit-iraki származású építészmérnök.

A BMW a kétévente megrendezett velencei dizájn-fesztiválon már 2002-ben bemutatta a lipcsei gyár szerkezeti koncepcióját, amelyért a tervezőt két évvel később Pritzker Építészmérnöki Díjjal tüntették ki. A bajor gyártó lipcsei létesítménye a németországi Deutsche Architekturpreis építészeti elismerést is elnyerte.

Szervező: Horváth Zoltán 70 454 1111