2019. 09. 28-30 vagy 28-02 BMW Gyárlátogatás busszal vagy autóval

Jelentkezési max határidő július 11.!!! Az eredeti programhoz képest programváltozás (2019.06.20.)

Az idei gyárlátogatásunk alkalmával Lipcsében lévő BMW i gyár lesz a célpontunk. Természetesen kiegészítjük egyéb alternatív programokkal, így látogatást teszünk Karlovy Varyban, Zwickauban és az autósok sok további környékbeli helyszínen is.

Ismét lesz autós és buszos részvételi lehetőség is. (ez utóbbi a gyér érdeklődés miatt egyre kevésbé valószínű az autós verzió pedig nagyon telítődik)

A BMW gyárba csak 30-án hétfőn délelőtt 11:30-ra fogunk bemenni.

Na akkor nézzük a programot:

Az első nap szeptember 28-én szombaton indulunk a szokott helyeinkről

Busszal: szombat reggeli indulás két helyszínről (pesti oldalon 6:45-7 óra között tali a Kerepesi út 27/a előtti szervizútnál innen indulás 7:00-kor. A  budai oldalon a szokásos XI. kerületi Bozókvár utcai sarok közért parkoló 7:30 és 8:00 között indulás 8:02-kor, nincs létszám olvasás ha lekésted akkor érd utol a M1-esen őket a határ előtti MOL kúton).

Az autósok a másik szokásos starthelyünkön gyülekeznek 8:15-kor, indulás 8:30-kor

Az első igazi megállónk a Budweiser azaz a Budvar látogató központjában lesz. Kellemes másfél órás sörgyár látogatás friss sör kóstolóval (ez mindig különleges ízeket ad!)

Mivel Prágát már sokszor meglátogattuk és elég sokan is ismerik épp ezért ezt most kihagyjuk és az első estét Karlovy Varyban töltjük ami a Csehország második ékszerdoboza. Este egy kis séta a városban és a méltán híres környékbeli sörök tesztelése várható vacsorával kiegészítve.

Ne felejts el magaddal hozni egy kis Cseh koronát mert bár sok helyen lehet kártyával fizetni, de azért akadhatnak benne nehézségek.

Vacsoránk a Svejk nevű helyi (már általunk kipróbált) étteremben lesz.

Másnap reggel kényelmes indulást követően Zwickauba megyünk ahol megnézzük a keletnémet autóipar volt fellegvárát. Most egy 160 db autóból álló gyűjteményt nézünk meg 6.500 négyzetméteren (belépő kb 7,5 Euro)

Egy gyors ebéd után már Lipcse szélén nézzük meg a népek csatája (Napóleon elleni csata) monumentális emlékművét.

Ezt követően elfoglaljuk belvárosi szállásunkat majd a belváros felfedezése következik.

Közös vacsoránkat Lipcse legjobb éttermében tarjuk, 19 órai kezdéssel.

A harmadik nap hétfő délelőtt a lipcsei BMW gyárban kezdünk, ahol az i3, i8, i8 roadster és az 1-es, modellek lesznek gyártósoron. Kb. 2 órás programunkat követően a buszos túrázok indulnak is Budapestre, ahova a megérkezés a szokásos éjfél környéki órákban lesz várható.

Az autósok viszont északra veszik az irányt és a Magdeburg vízi hídat nézik meg. A híd az Elba folyón halad át, és 918 méteres hosszúságával ez a leghosszabb hajózható vízi híd a világon!

Az estét Magdeburg belvárosában töltjük.

Másnap egy neuschwansteini várához hasonlót tekintünk meg Eltzben ami jóval előbb készült mint a híres társa. Ezt várak tekintetében egészen ritka módon 900 éven keresztül mindig egy család birtokolt.

Következő megállónk Goslar belvárosa, ami nem kevesebb mint 1.500 fagerendás háza miatta Unesco világörökségének is része.

Az estét Quedlinburg szintén mesés óvárosában lévő szállodánkban töltjük.

Másnap délelőtt a Harz Nemzeti Parkban egy kis extra adrenalin fröccsel zárjuk a túránk főbb programjait. Egy víztározó fal, függőhíd, drótkötélpálya kombóval búcsúzunk Németország eme kedves részétől.

Persze a puhábbak kihagyhatják a kicsit nagyobb adrenalin fröccsel járó részt, de hát miért tenne ilyent az ember fia, ha fejjel előre, 85 km/órával döröghet lefelé ki tudja hova egy drótkötélpályán.

Megemelt pulzusunkkal az otthonaink irányába tekerjük a kormányt és szerda este már mindenki a saját ágyában pihentetheti élményekkel teli fejét.

Jelentkezz mihamarabb mert a résztvevői létszám korlátozott!!!

Tájékoztató részvételi díjak (minimális mértékben még változhatnak):

Minden árunk tartalmazza az út során szükséges szállásokat, reggelivel, belépőt a BMW gyárba. A buszos utazóknak a busz költségét is.

Buszos verzióra klubtagoknak (minden klubtagunk magával egy embert klubtagi áron hozhat): 84.000- Ft/fő (max 49 fő jelentkezési és befizetési sorrendben)

Autós verzióra tagoknak (minden klubtagunk magával egy embert klubtagi áron hozhat): 90.000-Ft/fő (max 40 fő jelentkezési és befizetési sorrendben)

Mindkét esetben NEM klubtagoknak 5.000 Ft/fő felár fizetendő az alapdíjra.

BMW Autóklub 5-ös és 7-es tagjainak 5.000 Ft/fő kedvezmény jár az alap részvételi díjakból (minden klubtagunk hozhat magával egy embert klubtagi áron).

NEM tartalmazza a vacsorákat, a belépőket.

Ha kérdésed van hívj vagy írj!

Jelentkezz gyorsan mert a résztvevői létszám korlátozott!!!

Szervező: Horváth Zoltán +36 70 454 1111

(Erre a túránkra is igaz mint bármely másik utunkra, hogy nagy szabadságot adunk a résztvevőknek és aki ki akar hagyni egyes programokat, szabad döntése és kedve szerint bátran bármikor megteheti.)

A BMW lipcsei gyára:

Karl Schwanzer 1973-ban álmodta meg a BMW müncheni központjának „négyhengeres” struktúráját, megalkotva ezzel a világ egyik legszebb vállalatcentrumát, amelyet 2013-ban a világ 10 legnagyszerűbb létesítményi objektuma közé is beválasztottak. A BMW Group az elmúlt évtizedekben megannyi világhírű tervezővel dolgozott együtt, így Sir Nicholas Grimshaw, Coop Himmelb(l)au és Gunter Henn mellett többek között Zaha Hadid építészmérnökkel is, aki tíz évvel ezelőtt létrehozta a vállalatcsoport lipcsei gyárának többszörösen díjnyertes központi épületét.

„A BMW Group lipcsei gyárának központi épülete a vállalatcsoport egymásra épülő, kooperatív munkafolyamatok iránti maximális elkötelezettségét tükrözi, kerülve az egyes fázisok hagyományosan módszeres elkülönítését, amely egyre kevésbé elfogadott a modern munkahelyeken” – nyilatkozta Zaha Hadid az objektum fennállásának tizedik évfordulója alkalmából. „Az egységesítés, az eljárások közötti szüntelen információcsere és az együttműködés jellemzi leginkább a BMW Group lipcsei gyárát, ahol a dolgozók így képesek időről időre megújulni és ezáltal olyan úttörő rendszereket kifejleszteni, mint az innovatív BMW i3 és BMW i8 modellek, amelyek jelentős mértékben csökkentik a környezetszennyezést, miközben a zöld perspektívákra motiválják az embereket. A BMW Group lipcsei sikertörténete egy jövőbe mutató elképzelés, ambíció és elkötelezettség mindazok számára, akik a részesei lehetnek. A legmélyebb gratulációm a tizedik évforduló alkalmából” – fogalmazott a brit-iraki származású építészmérnök.

A BMW a kétévente megrendezett velencei dizájn-fesztiválon már 2002-ben bemutatta a lipcsei gyár szerkezeti koncepcióját, amelyért a tervezőt két évvel később Pritzker Építészmérnöki Díjjal tüntették ki. A bajor gyártó lipcsei létesítménye a németországi Deutsche Architekturpreis építészeti elismerést is elnyerte.

Jelentkezz minél hamarabb mert a résztvevői létszám korlátozott!

Szervező: Horváth Zoltán 70 454 1111