fbpx

2019. 06. 14-16. BMW-s túra Kölcsey és Móricz hazájában

Barangoljunk hazánkban : Tündér mező

Június 14 -16.  péntek – vasárnap

Szállásunk a Hotel Hunor Vásárosnaményban lesz félpanziós ellátással. A szállodának van wellness részlege,  parkolási lehetőséggel, állandó vadászati kiállítással. Elhelyezés két ágyas szobákban, pótágyazási lehetőséggel. Igénybe lehet venni lakosztályt is ,aki  esetleg családdal jönne.

Részvételi árak :Kétágyas szoba : 49.200 Ft / 2 éjszaka / 2 fő Egyágyas szoba   30 .600.- / 2 éjszaka / 1 fő Az ár a szállást és a félpanziós ellátást tartalmazza, valamint a szállodai szolgáltatások igénybevételét.

A részvételi díjat legkésőbb május 31-ig kérem átutalni, / a szállodai foglalás miatt, Dorogi Julianna Budapest Bank 10104569-2442 9851-0000 0007— 

Június 14. péntek:

Indulás Budapestről 285 km megtétele után: Látogatás Máriapócson a nemzeti kegytemplom megtekintése Nyírbátorban, végig sétálunk a várostörténeti sétányon a sárkányok között, a minorita és a református templom megtekintése.Idő függvényében útközben megállunk a Vaja-i kastélynál.

Június 15. szombat:

Kb 150 km túrát teszünk a református fatemplomok, a “nem tudom-szilva” , az aszalt szilva, a szilva lekvár, a szilva pálinka hazájában, ezek megkóstolásával, Kölcsey és Móricz szülőföldjén az emlékhelyek felkeresésével. Ilyen különleges látnivalókkal mint a csónak alakú fejfás temető, a száraz malom, A teljesség igénye nélkül :Tákos / mezítlábas Notre Dame / , Csaroda / mosolygó szentek temploma/ ,Tarpa, Szatmárcseke, Tiszacsécse, Sonkád / Eu Nostra díjas középkori temploma / ,Kölcse, Penyige, Panyola- i pálinkafőző megtekintése .Komppal visszamegyünk Vásárosnaményba és ha az idő, na és a Tisza engedi a Gergelyiugornya strandon megmártózunk.

Június 16. vasárnap:

Folytatjuk az előző napot csak most a Szamos partján. Látogatást teszünk Csenger, Csengersima, Szamosújlak, Nagygéc, Ököritófülpös, Cégénydányád településeken a Túr, Szamos Tisza találkozásánál. Délután kb 16 órakor Mátészalkánál visszatérünk az autópályára és elindulunk haza. Mind három nap idegenvezető segít nekünk, ahol szükséges és belépés csak így lehetséges. Szombaton és vasárnap igazi nyírségi autentikus ebédelési lehetőség lesz.

A három nap alatt bejárjuk Kölcsey és Móricz hazáját., a Tisza eddig ismeretlen csodálatos kanyarulatait.  A szilvapálinka , az aszalt szilva,  a “nem tudom” szilva, a református templomok  földjét.

A sorrendiség igénye nélkül: Vásárosnamény, Gergely-Ugorja, Aranyosapáti, Tákos, Márokpapi, Túrispándi, Tivadar, Szatmárcseke, Sonkád, Tarpa .stb.

Gyere tarts velünk, küld el jelentkezésed a szervezőnek!

Szervező: Dorogi Júlia