fbpx

2019. 04. 28. BMW Autóklubos gyalogtúra a Rám-szakadékba

Április utolsó vasárnapján egy kellemes kis autókázással egybekötött gyalogtúrát szervezünk Magyarország leglátványosabb szurdokába.

Budakalászon az Auchan parkolóban találkozunk 8:50-kor.

Indulás 9 órakor, Szentendre, Pilisszentlászló, Visegrád irányába keresztül a Pilis kanyargós aszfalt ösvényei. Egy gyors kávé Visegrádon, majd megyünk is Dömösre ahol a parkolónkban hagyjuk az autóinkat, felhúzzuk a bakancsainkat és indul is a gyalogtúra.

Kellemes emelkedésű autóúton indulunk felfele 1-2 km-tert követően térünk be jobbra a szurdokba. Jókora magas fák között, egy patak partjának mindkét oldalát váltakozva használva jutunk egyre feljebb és feljebb a szurdokban. Utunk során pár alkalommal kisebb pár méteres vízesések mellett létrán kell felmennünk, de lesz olyan is ahol a sziklába vájt lépcsőket és láncokat használhatjuk ki utunk megkönnyítésére. Miután ezeket a látványos részeket letudtuk az út végén lévő pihenőhelyen összevárjuk egymást és a Rám-szakadékon végigérve, egy másik komfortosabb sétaúton jövünk lefelé.

Várható gyalogtúra táv: 10 km, össz szintemelkedés 350 méter

Miután frissebb oxigénre cseréltük a tüdőnk tartalmát és megmozgattuk minden porcikánkat, ismét autóba pattanunk és hazafelé vesszük az irányt.

További programpontok még szervezés alatt. De a részvételi szándékod jelzését már küldheted!

Szervező: Horváth Zoltán, 06 70 454 1111