2018. 09. 29-01. BMW München látogatás

Rendhagyó BMW gyárlátogatásra megyünk szeptemberben!

Ezúttal busszal és autóval is megszervezzük a kirándulásunkat! Az utóbbiakat igazi férfiaknak mindenképpen ajánljuk, mert több kihívást is tartogat!

A hosszú autós verzió megtelt, a buszos verzióra még korlátozottan és feltételesen lehet jelentkezni (hívj 70 454 1111).

Azt hiszed kemény férfi vagy? Na most majd kiderül!

BMW-s 5 próba, a BMW Autóklub jóvoltából!

  1. Piramid Kogel lecsúszás
  2. Isonzó rafting
  3. Cliffhanger függőhíd (jelen pillanatban ez törölve van egyezkedünk az olaszokkal a felvonó beindításáról)
  4. 7 db csúcshágó
  5. Sörfesztivál

Előre szólok ez valóban kemény lesz!!! Kihívások és sok km! Reggel 8-kor már reggelizel és 9 órakor már kezdődik is a program. És igen lehet, hogy csak este 8-ra érsz a szállásra, akkor is csak azért, hogy a lepakolj és mehess vásárolni egy-két vámmentes pár literes üveget, amit egy kis esti sörkóstoló fog követni. Tényleg csak azok jöjjenek akik ezt vállalják!!! Én ígérem, hogy a panaszra nem lesz nyitott a fülünk! Tekerheted a kormányt és fék-gáz egész nap. Közben különböző kulturális sokk, lenyűgöző természet és fizikai kihívások! Szóval jól gondold meg a buszos verzió sokkal kényelmesebb lesz! Ha pedig az autós verzióra jössz velünk, vegyél ki két nappal több szabit (egyet előtte rápihenésnek, a másikat pedig utána kipihenésnek).

Én már nagyon várom, hogy kezdődjön ez a kaland is, de te még gondold meg melyikre jelentkezel!

A szállásaink vélhetőleg ahogy a 100 éves túránkon is volt, akár többször is 2 hálószobás apartmanban lesznek, de igyekszünk kétágyas szobákban elhelyezni mindenkit, de szállodai kapacitás függvényében ez akadályokba ütközhet (Münchenben mindenki kétágyas szobákban van elhelyezve).

Müncheni autós utunk első állomása a Júlia Alpokban, az Isonzó völgyében lesz.

1. nap szerda szeptember 26.

Budaörsi reggel 7:50-es találkozásunkat követően 8 órakor indulunk is a BMW-s élményhetünkre.

https://goo.gl/maps/49wj6pMRG5p

628 km 8 óra

Alsóbbrendű utak igénybevételével egy kis Dráva menti tekergést követően meg is érkezünk a Piramid Kogel kilátóba. Ahol a kemény legények lecsúszását követően irány a szállás Szlovéniába a Júlia Alpokba az Isonzó völgyébe.

 

Na lecsúszol a cél az kis barna folt :-)! Vagy mégis csak a lépcsőn jössz le?

2. nap csütörtök szeptember 27.

Emlékhelyek felkeresése és Isonzón raftingozás délelőtt (kb 12.000-Ft/fő).

 

RAFTING KEDVCSINÁLÓ ( délelötti program)

Higgy bennünk, egy csodálatos világba viszünk el Téged, ahol a siker részese TE MAGAD vagy! RAFTING-ra FEL!!! Ajándék túrán készült képekkel … hogy az élményeidet kézzelfoghatóan is hazavihesd!! 🙂

A száradást és két komoly hágót követ.

Hágó 1.: a Karni-Alpokon keresztül festői, szűk, kanyargós autóút vezet föl az olasz határra 1552 méter magasságba.

Hágó 2.:  Plöcken-hágó, Open-air museum of mountain warfare 1915-18

https://goo.gl/maps/BgELwf8LADy

274 km 6 óra

3. nap péntek szeptember 28.

Cortina d’Ampezzo közelében egészen 2900 m magasba található a Függő játszmából (Cliffhanger) ismert híres 27 m hosszú függőhíd ahol a film első néhány percében még Sylvester Stallone-nak sem sikerül megmentenie a hegymászó társa életét. A bátrabbak átmehetnek a hídon, a többiek a közeli Hüttében múlathatják az időt és élvezhetik a panorámát (ez a program jelenleg törölve , de egyeztetünk az olaszokkal a felvonók elindításáról).

Hágó 3.: Kelet-Tiroli Staller Sattel (2.059 m) Defereggentalt és az olasz Antholzer Talt köti össze. A határ 2.052 m magasban található. Az útról grandiózus kilátás nyílik a környező hegyekre. A hágót a téli hónapokban lezárják, és ismét májusban nyitják meg a közlekedés előtt. Mivel az út igen keskeny, ezért csak szakaszosan lehet áthaladni rajta, minden óra 0-15 percig lehet lefele haladni, és 30-45 percig meg felfele.

Hágó 4.: A Timmelsjoch alpesi út szintén Ausztria és Olaszország határán található. A hágó 2.509 méter magasban van. A szerpentines úton 12 kanyart kell az autósoknak bevenni. Az út az osztrák Obergurglból az olaszországi Moos im Passeierbe vezet. Az út a biciklisek körében nagyon népszerű, minden év augusztusában itt rendezik meg az ötztali kerékpár maratont.

Hágó 5.: Na ezt követően irány a legek alpesi hágója  Stilfser Joch, az egykori Osztrák-Magyar Monarchia legmagasabb hágója minden rekordot megdönt.

Az olasz-svájci határon található hágó több “leg” birtokosa is: itt van Európa legmagasabban fekvő alpesi határátkelőhelye, bankkártyaautomatája és az Alpok legmagasabban fekvő kápolnája is. Legmagasabb pontja 2758 m, a Keleti-Alpok legmagasabb, Európa második legmagasabb hágója, ami autóval járható. Átlagos emelkedése 7,4%, ami sokkal ijesztőbbé válik, ha tudjuk, hogy az USA szabványa szerint a főutak emelkedése maximum 6%, a német autópályák emelkedése maximum 4%-os lehet :-).

400 km 9 óra 🙂

A szállásunk Livigno az adómentes paradicsomban lesz. Itt egy kis esti adómentes vásárlást követően, akinek még nem elég a legekből, azoknak lehetőségük lesz, Európa legmagasabban fekvő sörfőzőjében is látogatást tenni egy kis kóstolásra és mogyorózásra (1816 m) egy kis ráhangolódásra a másnapi esti fesztiválra.

4. nap szombat

Reggeli után irány a szálloda Münchenbe (persze egy-két kanyart követően érkezünk csak meg), pihenés majd 19 óra felé csatlakozás a közben megérkező buszos látogatókhoz.

Hágó 6.: Az Ötztali Alpokban található a Kaunertaler Gletscherstraße, amely 2.750 méter magasba vezet, a Weissespitze (3.532 m) gleccserének aljához. A 26 km hosszú út az Alpok legszebb alpesi útjai közé tartozik, amelyet 29 hajtűkanyar tesz izgalmassá.

Hágó 7.: Ausztria legészakibb alpesi hágója a Hahntennjoch, melynek legmagasabb pontja 1.902 méter magasban van. A 25 km hosszú út a Felső Inntalt és a Tiroli Lechtalt köti össze. Az utat szeptember és április között lezárják!

382 km 7 óra

Este 185. SÖRFESZTIVÁL

Várod már az indulást?! Először nevezz, hogy le ne maradj erről a programról (tekerj a lap aljára)!

Buszos verzió leírása itt. (természetesen az autósok is ugyan ezt csinálják)

A pontos program még szervezés alatt van, de amire számítani lehet azok a következők:

Szombat reggeli indulás két helyszínről (pesti oldalon Kerepesi út 27/a előtti szervizút a budai oldalon a szokásos XI. kerületi Bozókvár utcai sarok közért parkoló)

Münchenbe érkezés, szállás elfoglalása majd irány a 185. Október Fest. A Paulaner sátorba próbálunk helyet foglalni az első 70 fő jelentkezőnknek., de akinek jó kapcsolatai vannak ebben az kérjük jelezze nekünk.

Vasárnap:

11:00-tól a müncheni közlekedési múzeumot nézzük meg, majd kora délután irány a BMW Múzeum akik gyorsabban végeznek azoknak a BMW Welt is kényelmesen befér a sorba.

Este ismét a literes, 12%-os korsók birodalmában teszünk látogatást immár egyéni bejárással.

Hétfő:

Délelőtti programunk 10 órától a müncheni gyár megtekintése, ami után egy kis BMW Classic következik. Ezt követően 16 órakor indulunk is hazafele. A hazaérkezés az esti-hajnali órákban várható!

A programra jelentkezéseket a részvételi díj befizetésével fogadunk! A szállások frekventált oka miatt a legvégső jelentkezési és fizetési határidő július 7., a buszos verzióra még feltételesen lehet jelentkezni.

Részvételi díjak (minimális mértékben még változhatnak):

Sajnos az Euro 323Ft felett van és a Sörfesztivál felár sem csökkenti a kapott árainkat, de igyekeztük minimálisra alkudni (és időben foglalni) a szállásokat (ahol 60-80 embernek el kell férnie)

Buszos verzióra klubtagoknak (minden klubtagunk magával egy embert klubtagi áron hozhat): 90.000- Ft/fő (max 49 fő jelentkezési és befizetési sorrendben)

Autós rövid verzió tagoknak (ugyan az mint a buszos verzió busz nélkül (minden klubtagunk magával egy embert klubtagi áron hozhat): 63.000-Ft/fő (max 10 fő jelentkezési és befizetési sorrendben)

Autós hosszú verzióra tagoknak (minden klubtagunk magával egy embert klubtagi áron hozhat): 127.000-Ft/fő (max 30 fő jelentkezési és befizetési sorrendben)

Nem klubtagoknak 6.000 Ft/fő felár.

Minden árunk tartalmazza az út során szükséges szállásokat, reggelivel. Belépőket a BMW gyárba és a BMW Classic-ba. A buszos utazóknak a busz költségét is.

NEM tartalmazza a vacsorákat, a belépőket a sörfesztiválra és egyéb helyekre pld rafting, kilátó, stb., (kivéve a fent említett gyárat és Classicot).

Ha kérdésed van hívj vagy írj!

Szervező: Horváth Zoltán 70 454 1111

(Erre a túránkra is igaz mint bármely másik utunkra, hogy nagy szabadságot adunk a résztvevőknek és aki ki akar hagyni egyes programokat szabad döntése és kedve szerint bátran bármikor megteheti.)