Albánia 1b. nap

BMW Autóklub Albán túra 1. nap – 2018.05.12

A várva várt indulás napja végre elérkezett. Ferihegynél gyülekezett a társaság kb. egy időben a repülőgéppel utazók indulásával (5.50). Negyed hét körül végül Horváth Zoli kiadta a ’parancsot’, és a hét autó elindult a Szerb határ felé. A nap végére el kellett érnünk a kb. 1000km-re, az albán-macedón határon fekvő Ohrid városát, ahol az első szállásunk volt.

Az út eleje szép időben szerencsére különösebb esemény nélkül zajlott, eltekintve egy kiégett PT Cruiser-től  illetve attól, hogy Kaszó Bandi sikeresen tesztelte egy kis bóbiskolással Erika lélekjelenlétét, aki felébresztette mielőtt a szalagkorlátnak mentek volna. Útközben csatlakozott a konvojhoz még egy autó, így már nyolcan tartottunk Macedónia felé. Az időjárás közben változatosra fordult, a hegyek között az eső néha tetőcsukásra kényszerítette még a legelszántabb kabriósokat is. Ebben a versenyben Horváth Zoli bizonyult a legszívósabbnak – hiába, a főnöknek példát kell mutatni 😊   Az utolsó hegyvidéki, szerpentines szakaszt vad vágtában, rekordidő alatt teljesítette a társaság.

Ohrid városába érve kisebb nehézségek árán sikerült beazonosítani, hogy melyik Tino nevű hotel a miénk, és végre egyesülhettünk a társaság 1 nappal korábban indult részével. 

A szállás elfoglalása, és egy kellemesen eltöltött folklór-esttel egybekötött vacsora után, elégedetten estünk ágynak – az első napot veszteségek nélkül átvészeltük 😊

Péter Ákos és Edina

Leave A Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..